12 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara13°C
  • İzmir21°C
  • Berlin18°C

GÖZALTINA ALINAN PKK'LI SERBEST

Diyarbakır Havaalanı'nda polis tarafından gözaltına alınan Gülbahar Çiçekçi, sevk edildiği adliyede ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan PKK'lı serbest

11 Ocak 2010 Pazartesi 10:00

Güncellendi
Ankara'ya gitmek için dün akşam gittiği Diyarbakır Havaalanı'nda polis tarafından gözaltına alınan Gülbahar Çiçekçi, sevk edildiği adliyede ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'nde yaptığı konuşma nedeniyle hakkında arama kararı bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Gülbahar Çiçekçi, bugün öğle saatlerinde Diyarbakır Adliyesi'ne çıkarıldı. Ağrı’dan talimat yazısının gelmesi ile ifadesi avukatı Fethi Gümüş nezaretinde alınan Çiçekçi daha sonra serbest bırakıldı.


Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine Kandil Dağı'ndan Türkiye'ye gelen PKK'lı grup arasında yer alan Gülbahar Çiçekçi, Ankara'ya gitmek için gittiği Diyarbakır Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Öcalan'ın çağrısı üzerine Kandil Dağı'ndan Türkiye'ye gelen 8 PKK'lıdan biri olan Gülbahar Çiçekçi, dün akşam saatlerinde yine Kandil'den gelen M. Şerif Gençdal ile birlikte Diyarbakır'dan uçakla Ankara'ya gitmek istedi.

Havalimanında yapılan kimlik kontrolünden geçirilen Gülbahar Çiçekçi, gözaltına alındı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücedele Şubesi'ne götürülen Gülbahar Çiçekçi'nin Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde yaptığı konuşma nedeniyle hakkında arama kararı çıkarıldığı gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi.

Gülbahar Çiçekçi, ifadesinin alınması için bugün Diyarbakır Adliyesi'ne çıkarılacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.