20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır25°C
  • Ankara16°C
  • İzmir19°C
  • Berlin8°C

GÖZALTINA ALINAN 18 KÜRT SİYASETÇİYE AVUKAT KISITLAMASI

Diyarbakır merkezli 4 kentte yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 18 kişi için avukat kısıtlaması getirildiği belirtildi.

Gözaltına alınan 18 Kürt siyasetçiye avukat kısıtlaması

08 Kasım 2021 Pazartesi 13:47

Bugün sabah saatlerinde Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler tarafından Diyarbakır, İzmir, Antalya ve Mardin'de eş zamanlı yapılan operasyonlarda, Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel'in de aralarında olduğu 18 siyasetçi gözaltına alındı.

PSK Genel Başkan Yardımcısı Hasan Dağtekin, Rudaw'a yaptığı açıklamada bu sabah 05.30 sıralarında polisin Bayram Bozyel'in evine baskın düzenlediğini söyledi. Dağtekin, Bayram Bozyel'in gözaltı nedeninin kendilerine bildirilmediğini de belirtti.

Operasyonlar kapsamında HDP ve DBP yöneticilerin yanı sıra sendikacılar ve sivil toplum temsilcileri de gözaltına alındı.

Gözaltına alındığı öğrenilen isimler şöyle:

SES’ten Gülhan Tekin, Eğitim-Sen’den Arzu Koç, Tümbel-Sen’den Abdülbaki Öndeş, TMMOB’den Arin Zümrüt, HDP İl'den Mehmet Asana ve Şehmus Yavuz, ESP'ten Erkan Keskin, HDP Bağlar'dan Hüseyin Baran ve Nasır Yensar, DBP Bağlar'dan Mehmet Süslü ve Ali Alkan, Yasemin Akengin.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.