10 Ekim 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır12°C
  • Ankara13°C
  • İzmir19°C
  • Berlin15°C

GORAN'LI PARLAMENTER ALA TALABANİ YOLUNDA

Goran Hareketi Irak Parlamentosu Grup Başkan Vekili Sirwa Abdulwahîd skandal bir açıklama yaptı. Abdulwahîd, Peşmerge’nin Haşdi Şabi saldırılarına karşı yaptığı savunmanın araştırılması gerektiğini söyledi.

Goran'lı parlamenter Ala Talabani yolunda

26 Ekim 2017 Perşembe 15:23

Goran (Değişim) Hareketi Irak Parlamentosu Grup Başkan Vekili Sirwa Abdulwahîd skandal bir açıklama yaptı. FiratNews’te yer alan habere göre Abdulwahîd, ‘’Goran Hareketi olarak Peşmerge’nin Mahmur’daki eylemlerinin araştırılmasını istiyoruz. Kürdistan Bölgesi tüm siyasi partilerinden oluşan bir heyetin Bağdat ile diyalog yapması gerektiği çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Sirwa Abdulwahid, Federal Kürdistan ile Irak arasında yaşanan sorunların çözümü için Haydar İbadi ile görüşme talebinde bulunduklarını ancak Haydar İbadi’nin YNK ve Goran ile görüşmeye razı olmadığını, Goran heyetinin Dava Partisi Başkanı Nuri Maliki ile görüşmeler yaptığını söyledi.

Haşdi Şabi milislerinin Mahmur Bölgesi’nde Peşmerge’ye saldırmaları ile birlikte Peşmerge saldırılara sert bir şekilde karşılık vermiş Mahmur’daki Haşdi Şabi milislerini bozguna uğratmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.