29 Mart 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır9°C
  • Ankara13°C
  • İzmir16°C
  • Berlin7°C

GORAN'DAN SALDIRI AÇIKLAMASI: 16 EKİM'DEN BAHSEDİLDİĞİ İÇİN...

Goranlı yetkili, 16 Ekim olaylarından bahsettikleri için genel merkezlerinin saldırıya uğradığını söyledi.

Goran'dan saldırı açıklaması: 16 Ekim'den bahsedildiği için...

11 Haziran 2019 Salı 13:07

Goran Hareketi yetkililerinden Xelil Serkani, Süleymaniye’nin Zergete Tepesi’nde bulunan genel merkezlerinin silahlı saldırıya uğraması ve bir güvenlik görevlisinin bu saldırıda hayatını kaybetmesiyle ilgili BasNews’e yaptığı açıklamada, saldırının bazı YNK’liler ile 16 Ekim ihanetinden bahsedilmesinden sonra yapıldığına dikkat çekti.

Xelil Serkani, “Hareketimize yakın bazı medya kuruluşlarında 16 Ekim olayları ilgili haberler ile bazı YNK’lilerin Kürdistan Bölgesi Başkanı’nın yemin törenine katılmadıkları ile ilgili haberler yer aldığı için, genel merkezimiz hedef haline getirildi ve saldırıya maruz kaldı. Biz sivil siyasette ısrarlıyız ve kimse bizi radikal bir silahlı hareket durumuna düşüremez. Biz sivil ve yasal yollardan siyaset yürüten legal bir hareketiz. Sorunları da diyalog yolu ile çözmekte kararlıyız. Ancak maalesef bazı partiler silahı çözüm yolu olarak düşünüyor ve diyalog, tartışma ve müzakere yöntemine inanmıyor” şeklinde konuştu.

Xelil Serkani, Kürdistan Bölgesi Başkanı ve hükümetine silahlı partilere bağlı silahlı güçlerin lağvedilmesi ve ulusal bir ordu kurulması çağrısında bulundu.

Xelil Serkani, PDK ile yaptıkları anlaşmaya bağlı olduklarını vurgulayarak, bağımsız siyaset yürüttüklerini, hiçbir tarafın baskı ve etkisi altında siyaset yürütmediklerini ifade etti.

Serkani, dün gerçekleşen Kürdistan Bölgesi Başkanı’nın yemin törenine birçok ülkeden üst düzey katılımın önemli olduğunu belirterek, halkın da Kürdistan Bölgesi’nin yeni idaresinden beklentilerinin yüksek olduğunu sözlerine ekledi.

16 Ekim'de ne oldu?

16 Ekim 2017’de Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) içerisinde bir kliğin İran Devrim Muhafızları Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani ve Irak hükümeti ile anlaşması sonrası Irak güçleri ve Haşdi Şabi milisleri tarafından Kerkük ve diğer Kürdistani bölgeler ele geçirildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.