20 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır11°C
  • Ankara13°C
  • İzmir16°C
  • Berlin6°C

GOOGLE’DAN SONRA SAMSUNG KRİZİ: ‘TÜRKİYE’YE SEVKİYATLAR DURDURULDU’

Dünyanın en büyük arama motoru olan Google ile “haksız rekabete yol açtığı gerekçesiyle" Rekabet Kurumu tarafından şirkete kesilen ceza nedeniyle başlayan gerilim sürerken Samsung’dan krizi derinleştirecek bir karar geldi.

Google’dan sonra Samsung krizi: ‘Türkiye’ye sevkiyatlar durduruldu’

17 Aralık 2019 Salı 18:54

Türkiye'de piyasaya sürülecek Android telefonlarda kendi programlarını kullanabilmeleri için lisans vermeyeceği uyarısında bulunan Google’dan sonra, Samsung’un Türkiye’ye akıllı telefon sevkıyatını durdurduğu belirtildi.

Sözcü’nün haberine göre Samsung’un Türkiye'ye telefon modellerini getirmeyeceği öğrenildi. Henüz şirketten yapılmış bir resmi açıklama ise bulunmuyor.

Samsung'un Google ile Rekabet Kurumu arasındaki sorun çözülene kadar Türkiye'ye yeni telefon getirmemesi bekleniyor.

Google tarafından yapılan açıklamada sorunun çözümü için Rekabet Kurumu ile çalışmayı sürdürdükleri belirtilmiş, “İş ortaklarımızla temasa geçerek kendilerini Türkiye’de yeni çıkacak Android cihaz modellerini onaylamayı durdurmak zorunda olduğumuz doğrultusunda bilgilendirdik” demişti.

Google, bu durumun Türkiye’de yeni cihaz modellerinin Google servisleri ile pazara sunulamayacağı anlamına geldiğini açıklamıştı. Halihazırda mevcut modellerin satışı ve çalışmasının normal şekilde devam edeceğini ifade eden Google, şunları belirtmişti:

“Mevcut cihazlar ve uygulamalar da normal biçimde çalışmaya ve güncellemeler almaya devam edecek. Google’ın diğer ürünleri ve servisleri ise durumdan etkilenmeyecek.

Bu durumun Türkiye’deki kullanıcılar, üreticiler, uygulama geliştiriciler ve operatörler için getirdiği zorlukları anlıyor, bu sebeple Rekabet Kurumu ile birlikte çalışarak konuyu en kısa sürede çözüme kavuşturabilmeyi umuyoruz.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.