29 Mart 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır9°C
  • Ankara13°C
  • İzmir16°C
  • Berlin7°C

GEZİ SORUŞTURMASINDA CAN DÜNDAR HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI

Gezi soruşturması kapsamında Can Dündar hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Dündar'ın karara ilişkin ilk açıklaması 'Gurur duyuyoruz' oldu.

Gezi soruşturmasında Can Dündar hakkında tutuklama kararı

05 Aralık 2018 Çarşamba 22:47

Gazeteci Can Dündar hakkında, 'Gezi Parkı eylemlerinde etkin rol aldığı gerekçesiyle' tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

AA'dan Enes Can'ın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'nın tutuklu bulunduğu Gezi Parkı eylemleriyle ilgili soruşturmada, yeni bir gelişme daha yaşandı.

Başsavcılığın talebi üzerine, Gezi Parkı eylemlerine katılan MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin görüntülerin yayınlanması ve Cumhuriyet Gazetesi davalarının sanığı Gazeteci Can Dündar hakkında, nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğince tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Başsavcılığın nöbetçi hakimliğe gönderdiği talep yazısında, Dündar'ın söz konusu eylemlerde insanları galeyana getirmeye ve yönlendirmeye çalıştığı iddia edildi. Yazıda, "Yapılan çalışmalar neticesinde çıkan olayların bir tertibat olduğu ve bu tertibatın Gürcistan, Sırbistan, Ukrayna ve Arap ülkelerinde meydana gelen halk ayaklanmalarında önemli bir aktör olduğu anlaşılan George Soros tarafından kurulmuş olan Açık Toplum Enstitüsü Danışma Kurulu Üyesi Osman Kavala'nın organizatör şahıs ve finansör olduğu aktarılan yazıda, şüpheliler Memet Ali Alabora, Can Dündar ve arkadaşlarının Kavala'nın yönlendirmeleri doğrultusunda olayların örgütlenmesini gerçekleştirdiklerinin tespit edildiği" ifadeleri kullanıldı. 

Oyuncu Memet Ali Alabora ve Gazeteci Can Dündar'ın "olayların alevlendirilmesi için sosyal medya üzerinden örgütlendiği" iddia edilen sevk yazısında, Gezi olayları sırasında Osman Kavala'nın Can Dündar'ı aradığı ve görüşme yaptığı öne sürüldü.

Söz konusu sevk yazısında, "Can Dündar ile ilgili yapılan araştırmada, şahsın yurt dışında bulunduğu, söz konusu dosyadaki eylemleri ile geçen olaylarda etkin rol aldığı hususunda ve atılı suçu işlediğine dair hakkında yeterli ve somut delillerin mevcut olduğu belirtilen yazıda, şüpheli Dündar hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılması talep edildi" ifadeleri kullanıldı. Talebi değerlendiren İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği de, savcılığın istemini kabul ederek, Can Dündar hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.

CAN DÜNDAR: GURUR DUYUYORUZ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Gezi Parkı eylemlerine ilişkin soruşturmada hakkında yakalama kararı çıkarılan gazeteci Can Dündar’dan kararı ilişkin bir mesaj paylaştı.

Can Dündar sosyal medya hesabından hakkındaki yakalama kararını paylaşarak, "#HepimizGezideydik Gurur duyuyoruz" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.