03 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara12°C
  • İzmir18°C
  • Berlin20°C

GERİLLALAR: 1 GÜNLÜK YOL 1 HAFTA SÜRÜYOR

Van’da ‘Demokratik Çözüm Yürüyüşünü İzleme Komisyonu’ incelemelerde bulunduğu sırada sınır dışına çekilen 5 kişilik gerilla grubuyla karşılaştı.

Gerillalar: 1 günlük yol 1 hafta sürüyor

28 Mayıs 2013 Salı 18:22

Van’da PKK gerillalarının sınır dışına çekilme sürecini izlemek, bu süreçte yaşanabilecek olumsuzluklara müdahale etmek ve kamuoyunu bilgilendirmek için oluşturulan ‘Demokratik Çözüm Yürüyüşünü İzleme Komisyonu’ incelemelerde bulunduğu sırada sınır dışına çekilen 5 kişilik gerilla grubuyla karşılaştı.

Geri çekilme esnasında karşılaştıkları sorunları anlatan gerillalar adına konuşan grup sorumlusu “Bölgede yapılan karakollar, askeri takviye ve yeni açılan korucu kadroları bizi kaygılandırıyor. Geçiş güzergahlarımızda sürekli keşif uçaklarının ve Heronların dolaşması da geri çekilme sürecini uzatıyor. Bir günde alacağımız yol bir haftayı buluyor” dedi. Daha sonra PKK’liler yollarına devam ederken, izleme heyeti adına konuşan Yılmaz Berki de komisyon olarak belirtilen görüşleri raporlaştıracaklarını ve çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Öte yandan 8 Mayısta başlayan geri çekilme süreci kapsamında 16 kişiden oluşan altıncı gerilla grubu da dün Federal Kürdistan Bölgesi’nde bulunan PKK denetimindeki Medya Savunma Alanları’na ulaştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.