30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara15°C
  • İzmir14°C
  • Berlin13°C

GERİ ÇEKİLMEYİ İZLEYEN HEYET GERİLLALARLA KARŞILAŞTI

PKK’lilerin sınır ötesine çekilmeye başlamasının ardından süreci takip etmek için Diyarbakır’da kurulan İzleme Komisyonu Kulp’ta incelemeler yaparken, 4 kişilik PKK’li grupla karşılaştı.

Geri çekilmeyi izleyen heyet gerillalarla karşılaştı

22 Mayıs 2013 Çarşamba 12:10

PKK’lilerin sınır ötesine çekilmeye başlamasının ardından süreci takip etmek için Diyarbakır’da kurulan ve Tabip Odası, İHD, MEYA-DER, Baro, TUHAD-DER, GÜNSİAD, KESK, MAZLUMDER, Barış Meclisi, Barış Anneleri, TİHV temsilcilerinden oluşan İzleme Komisyonu Kulp’ta incelemeler yaparken, 4 kişilik PKK’li grupla karşılaştı. Grupta yer alan ve PKK Muş Eyalet Komutanı olduğu belirtilen Baran Botan heyet üyelerine geri çekilmeye ilişkin bilgi verdi. Çekilme sırasında yaşadıkları sorunlara değinen Botan, “Arazide nöbet tutarken sizi gördük. Bizim için sürpriz oldu. Bu alanda askeri hareketlilik var. Karlıova, Şerefdin Dağları ve Cehennem Vadisi bölgesinde pusu kuruluyor. Özellikle Medya, Bingöl ve Karlıova’da korucu hareketliliği var. Kimsenin bizden yana kaygısı olmasın. Önderliğimizin ve yürütme konseyimizin talimatlarına göre hareket ediyoruz. Dikkatli, hassas ve duyarlı hareket ediyoruz” dedi.

45479

Daha sonra söz alan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici ise geri çekilme sürecinde herhangi bir sorun yaşanmaması için komisyon oluşturduklarını belirterek, “Sürecin muhataplarından olan gerillalarla karşılaşarak bilgi aldık. Umarız devlet bahsedilen sorunların önüne geçer ve süreç sorunsuz tamamlanır” dedi. Heyette yer alan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Kemal Karadaş ise çekilme sırasında herhangi bir provokasyon yaşanmaması için herkesin sorumlu davranması gerektiğini belirtti. Burada konuşan, Barış Anneleri İnisiyatifi Üyesi Havva Kıran da “Çocuklarımız bu silahlara aşık değil, baskılar çocuklarımızı dağa çıkardı. Biz onların barış yürüyüşünü selamlıyoruz” dedi. 

45482

Açıklamaların ardından PKK’liler ormanlık alana doğru giderek gözden kayboldu. 

Diyarbakır’a doğru yola çıkan heyet üyeleri Panak Jandarma Komutanlığında durduruldu ve kimlik kontrolü yapıldı. KNN ve Kürdistan TV muhabirlerinin görüntülerine ise el konmak istendi. Yetkililerle yaptığı görüşmelerin ardından gazeteciler tutanak imzalatılarak serbest bırakıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.