05 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır8°C
  • Ankara9°C
  • İzmir14°C
  • Berlin15°C

GENELKURMAY: ARAMALAR SÜREBİLİR

Genelkurmay Başkanlığı, Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda yapılan aramaların bir müddet daha sürebileceğini açıkladı.

Genelkurmay: Aramalar sürebilir

29 Aralık 2009 Salı 11:06

Genelkurmay Başkanlığı, 2 askeri personelin kuşku üzerine yakalanıp serbest bırakılmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda yapılan aramaların bir müddet daha sürebileceğini açıkladı. 

Genelkurmay'ın internet sitesinden duyurduğu açıklama şöyle:

1. Yürütülmekte olan bir soruşturma kapsamında, Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığında 26 Aralık 2009 günü içeriği Devlet sırrı niteliğindeki belgeleri kapsayan bölümde başlatılan arama faaliyeti, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 125'inci maddesi uyarınca ilgili Hakim tarafından bizzat yapılmaktadır.

2. Tek Hakim tarafından yapılmakta olan bu inceleme sürecinde, doğal olarak dinlenme ve idari işler için aralar verilmekte, bu nedenle inceleme süresi uzamaktadır.

3. Tamamen yasal çerçeve kapsamında yürütülmekte olan bu incelemenin bir müddet daha devam edebileceği anlaşılmaktadır.

Karargahta 4. arama başladı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast girişimi iddiasıyla ilgili olarak Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda ilki cuma akşamı, 2.'si cumartesi gecesi, 3.'sü dün yapılan aramalardan sonra bugün 4. bir arama başlatıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.