17 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara12°C
  • İzmir19°C
  • Berlin20°C

GENELKURMAY: AFGANİSTAN'A 1700 ASKER GÖNDERİYORUZ

Genelkurmay Başkanlığı'nın haftalık basın bilgilendirme toplantısında Türk askerlerinin Afganistan'daki görev teslimi hakkında bilgi verildi.

Genelkurmay: Afganistan'a 1700 asker gönderiyoruz

02 Ekim 2009 Cuma 18:52

Genelkurmay Başkanlığı'nın haftalık basın bilgilendirme toplantısında Türk askerlerinin Afganistan'daki görev teslimi hakkında bilgi verildi.

Toplantı, Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral Erhan Güler başkanlığında, Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak ve Genelkurmay Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu'nun katılımıyla yapıldı.

İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, 1 Kasım 2009 tarihi itibariyle Afganistan Kabil Bölge Komutanlığı'nın Türkiye tarafından devralınacağını söyledi. Tuğgeneral Gürak, komutanın devranılmasıyla birlimte 3 adet helikopterin de Afganistan'da görev yapacağını belirtti. Tuğgeneral Gürak, Afganistan'a gidecek asker sayısının ise 1700 civarında olacağını kaydetti.

Tuğgeneral Gürak, El Kaide'nin Türkiye'yi tehdit etmesine ilişkin bir soru üzerine, şunları söyledi: "Birliklerimiz 2002 yılından beri Afganistan'da görev yapmaktadır. Afgan halkının bizim birliklere yönelik tutumunu da çok iyi biliyorsunuz. Birliklerimiz görev tanımları çerçevesinde orada görev yapmaktadır. Bu çerçevede Afgan halkına güvenlik ve istikrar konularında yardım edecek ve Afganistan milli ordusunu eğitecek şekilde verilmiştir. Birliklerimizin, terörle mücadele, uyuşturucuyla mücadele ve mayın temizleme gibi görevleri olmayacaktır."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.