30 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara18°C
  • İzmir22°C
  • Berlin23°C

GAZZE KONVOYU TÜRKİYE'DE

17 Eylül 2010 tarihinde Londra'dan Gazze'ye 90 kişiyle yola çıkan 45 araçlık insani yardım konvoyu, bugün Edirne İpsala Sınır Kapısı'ndan giriş yaptı.

Gazze Konvoyu Türkiye'de

27 Eylül 2010 Pazartesi 17:08

Araç konvoyu, yol güzergahı olarak sırasıyla Fransa, İtalya ve Yunanistan'dan sonra Türkiye'ye geldi. Türkiye'nin ardından Suriye'nin Latika Limanı'ndan gemiyle Mısır'a geçecek olan konvoy, Mısır'ın izin vermesi halinde Refah sınır kapısından Gazze'ye giriş yapacak.

Saat 11.00 sıralarında, 45 araçlık konvoyla İpsala Gümrük Kapısı'na gelen 100 kişilik aktivist grubu burada İHH (İnsani Yardım Vakfı) yetkileri ile İstanbul'dan ve çevre illerden çok sayıda vatandaş karşıladı.Konvoyu karşılama törenini organize eden İHH Başkan Yardımcısı Ahmet Emin Dağ, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Viva Paletsine isimli yardım örgütü tarafından organize edilen araç konvoyunu karşılamak üzere İpsala Sınır Kapısı'nda bulunduklarını ifade ederek, "Konvoy, Kuzey Afrika ülkelerinden, Güney Afrika ülkelerine kadar, Avrupa ülkelerinden değişik Arap ülkelerine kadar değişik ülkelerden birçok insanı bir araya getirmekte. 90'dan fazla misafirimiz var. Buradan da katılımlarla birlikte yaklaşık 50-55 araçla İstanbul'a hareket edeceğiz. Asıl program İstanbul'da gerçekleştirilecek. Akşamüzeri Mahmutbey gişelerinde kalabalık bir grup tarafından konvoy karşılanacak. Yarın sabah, Feshane İskelesi'nde gerçekleşecek basın toplantısından sonrada, 5 günlük Türkiye programı başlayacak.Çarşamba sabahı Ankara'ya yolculuk var. Daha sonra Kayseri, oradan Adana, Gaziantep ve oradan da Suriye'ye gidecekler." dedi.

Konvoyun amacının Filistin'e insani yardım götürmenin yanı sıra, orada yaşanan insanlık trajedisine dikkat çekmek olduğunu söyleyen Dağ, şöyle konuştu: "31 Ağustos 2010 tarihinde yaşanan Mavi Marmara katliamından sonra Türkiye'de ciddi bir Filistin duyarlılığı ortaya çıktı. Biz bu duyarlılığın bir parçası olarak Avrupa'dan gelen bu konvoyu karşılamak üzere buradayız. En iyi şekilde ev sahipliği yapmaya çalışacağız. Bir engellemenin olmayacağını düşünüyoruz ama sürprizlerde yaşanabilir. Daha 4 tane ülke geçilecek. Bu ülkelerde nelerle karşılaşılacağını bilemiyoruz. Ama Türkiye'den sorunsuz bir şekilde geçmeleri için elimizden geleni yapacağız. Yaklaşık 30 ülkeden katılımcı var."Filistin ve Türk bayraklarıyla karşılanan konvoy, İpsala Gümrük Kapısı'nda ki işlemlerinin ardından İstanbul'a gitmek üzere yola çıktı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.