24 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara5°C
  • İzmir18°C
  • Berlin4°C

GAZZE KONVOYU SURİYE'YE DÖNÜYOR

Mısır duvarı aşılamadı, dört gündür Ürdün'ün Akabe limanında bekleyen Gazze konvoyu rotasını Suriye'ye çevirdi.

Gazze konvoyu Suriye'ye dönüyor

28 Aralık 2009 Pazartesi 16:42

Ürdün'ün Kızıl Deniz kıyısındaki Akabe limanında günlerdir Mısır'ın giriş izni vermesini bekleyen Gazze'ye Özgürlük Konvoyu Suriye'ye geri dönüyor.

Konvoy sözcüsü Zahir Biravi, Türk hükümeti elçisi ve Akabe'deki Mısır konsolosluğu arasında yapılan görüşmelerin ardından, konvoyun Suriye'ye dönmesine karar verildiğini açıklandı.

Türkiye Konvoyun, Gazze'ye en kısa yol olan Mısır'ın Nuveybe limanından giriş yapabilmesi için Kahire'yi ikna etmeye çalışıyordu.

Mısır ise konvoyun sadece Akdeniz kıyısındaki Ariş'ten girmesi konusunda ısrar etti.

Yardım konvoyunun Suriye'nin Lazkiye şehrine gideceği, oradan da Kahire'nin isteği doğrultusunda, Ariş'e geçeceği açıklandı.

İsrail'in Filistin'e yönelik uygulamalarına sessiz kalan dünyanın dikkatini bölgeye çekmek ve uzun süredir dünyanın en büyük hapishanesi sayılan Gazze'deki ablukayı delerek mahsur kalan Filistinlilere yardım ulaştırmak isteyen Filistin gönüllüleri yedi ülkeyi geçmiş, ancak Mısır'a bir türlü giriş yapamamıştı.

Toplam 500 kişiden oluşan konvoyda 200 Türkiye vatandaşı bulunuyor. Diğerleri ise Amerika, İngiltere ve Avrupa ülkeleri vatandaşları.

Konvoyun Suriye'ye dönmesiyle yolculuk yaklaşık 1000 km uzamış olacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.