06 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara18°C
  • İzmir25°C
  • Berlin20°C

'GAZETECİLİĞİN GELECEĞİ DİJİTAL MEDYADA'

"Çok ciddi bir otosansür yaşıyor insanlar" diyen Cüneyt Özdemir gençlerin sorularını yanıtladı...

'Gazeteciliğin geleceği dijital medyada'

01 Aralık 2011 Perşembe 15:07

Enerjisi ve doğallığıyla haberciliğin farklı yüzü Cüneyt Özdemir, Abbas Güçlü ile Genç Bakış'ta İTÜ'lü gençlerin sorularını yanıtladı.

ELEŞTİRİNCE DIŞLANIYORSUNUZ

"Başbakan'ı ya da bir bakanı eleştirdiğiniz zaman bir anda dışlanıyorsunuz, gezilere çağrılmıyorsunuz, programlarınıza gelmiyorlar. Ben Ahmet Davutoğlu'nu en çok eleştiren isimlerden biriyim. O yüzden hiçbir gezisine biz çağrılmıyoruz."

KİMSE ÖZGÜR BASIN VAR DİYEMEZ

Şu an Türkiye'de özgür bir basın olduğunu kimse söyleyemez. Çok ciddi bir otosansür yaşıyor insanlar. Bir taraf olmaya zorlanıyor. Ama en azından bunu şu an televizyondan söyleyebiliyoruz. Bardağın yarısı dolu yarısı boş ama önemli olan bardağın hem boş hem dolu kısmını görebilmemiz. Oysaki biz boş tarafını görüyoruz hayır aslında bardak dolu diyorlar. Yine de gazeteciler kendi içelerinde bu sınırı zorluyor zor işler yapılıyor. Benim yine de umudum var.

KENDİ MEDYA GRUBUMU KURACAĞIM

21 yıldır meslekteyim. 5-6 tane savaş gördüm. Yapmadığım haber kalmadı. Belli bir mesleki doyuma ulaştığımı düşünüyorum. Hayatta da görebileceğimi gördüm. O yüzden işsiz kalmaktan, programın bir gün bitirilmesinden korkmuyorum hatta bunları düşünerek geleceğe yatırım yapıyorum. İnternet medyasında kendi sahip olduğum dijital bir medya grubu kurmaya çalışıyorum. Çünkü şu anda Türkiye'deki medyanın sermaye yapısında hep işadamları var. Ve biz gazeteciler ancak işadamlarının cesareti kadar cesur ve özgür olabiliyoruz. İki tarafa da haksızlık.

GELECEK DİJİTAL MEDYANIN OLACAK

Sosyal medyada beni 340 bin kişi takip ediyor. Facebook ve dipnot ile birlikte 500-600 bin kişiye ulaşıyorum. Geleceğin medyası dijital medyada varolacak. Biz gazeteciler ayakta duracaksak böyle durabileceğiz. Medyada ekonomik bağımsızlığınız yoksa editoryal bağımsızlığınız da yok. Biz gazetecilerin bir anlamda sermayesini koyup büyüttüğü yeni bir mecra oluşturuyoruz. Burada ekonomik destek de gerekiyor tabii. Bazı iş adamları Türkiye'de demokrasi yok diye yakınıyor ama Türkiye'de demokrasi olsun diye çalışan kurumlara bugüne dek ne kadar destek verdiniz? (Gazeteciler)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.