08 Mayıs 2024
  • İstanbul23°C
  • Diyarbakır23°C
  • Ankara22°C
  • İzmir30°C
  • Berlin21°C

GAZETECİLER ÖZGÜRLÜK İÇİN YÜRÜYECEK

Gazetecilere Özgürlük Platformu, cezaevlerindeki gazetecilerin en kısa sürede özgürlüğüne kavuşması için bugün saat 12.00'de İstanbul'da yürüyecek.

Gazeteciler özgürlük için yürüyecek

13 Mart 2011 Pazar 10:24

Gazetecilere Özgürlük Platformu, cezaevlerindeki gazetecilerin en kısa sürede özgürlüğüne kavuşması için bugün saat 12.00'de İstanbul'da Galatasaray Meydanı'ndan Taksim Meydanı'na yürüyecek. 20 Mart'ta ise Ankara'da basın açıklaması düzenleyecek. 13-20 Mart tarihleri arasında da gazeteci cemiyetleri tarafından her gün farklı illerde basın açıklamaları yapılacak.

Gazetecilere Özgürlük Platformu, cezaevlerindeki gazetecilerin en kısa sürede özgürlüğüne kavuşması; ceza kanunlarında, ceza muhakemesi usul kanunlarında, Terörle Mücadele Kanununda, iletişim özgürlüğünü engelleyen diğer kanunlarda değişiklik yapılması talebiyle, bir dizi etkinlik kararlaştırdı.

''Platform cezaevlerinde 10'u kadın olmak üzere toplam sayıları 68'e ulaşan gazetecilerin, bir an önce özgürlüklerine kavuşmasını talep etmektedir'' ifadelerine yer verilen açıklamada, Türk Ceza Kanununda ''gizliliğin ihlali'', ''adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs'', ''gazetecilik faaliyeti dolayısıyla belge ve bilgi bulundurma'' gibi hükümler başta olmak üzere, basın ve ifade özgürlüğünü kısıtlayan tüm maddelerde değişiklik yapılması istendi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.