05 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara15°C
  • İzmir21°C
  • Berlin16°C

GAZETECİLER GÖZALTILARI PROTESTO ETTİ

Gazeteciler, Ergenekon kapsamında Ahmet Şık ve Nedim Şener’in de aralarında bulunduğu 10 gazetecinin gözaltına alınması protesto etti.

Gazeteciler gözaltıları protesto etti

04 Mart 2011 Cuma 14:05

Gazeteciler, Ergenekon kapsamında Ahmet Şık ve Nedim Şener’in de aralarında bulunduğu 10 gazetecinin gözaltına alınması protesto etti. Taksim'de yürüyen göstericiler "Bugün Ahmet, Nedim. Yarın kim?" yazılı pankartlar taşıdı.

26042

İstiklal Caddesi'nde toplanan yüzlerce gazeteci, dün gözaltına alınan Ahmet Şık, Nedim Şener, Doğan Yurdakul, Mümtaz İdil, İklim Bayraktar, Sait Çakır, Müyesser Yıldız ve Coşkun Musluk için yürüdü. Yürüyüş, saat 12:00'da Taksim Meydanı'nda başladı. "Özgür basın herkese lazım" diye slogan atan göstericilerin ellerindeki "Gazeteciysen boyun eğmeyeceksin. Boyun eğeceksen, gazeteciyim demeyeceksin", "Bugün Ahmet, Nedim. Yarın kim?" yazılı pankartlar dikkat çekti. Galatasaray Meydanı'na doğru yürüyen kalabalık, Gazetecilere Özgürlük Platformu'nun basın açıklamasının ardından dağıldı.

Gazeteci Can Dündar, Sırrı Sürreya Önder, Celal Başlangıç, Hikmet Çetinkaya, Can Ataklı yürüyüşe katılan isimlerdi.

26039

Yürüyüşe katılan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç yürüyüşü şöyle değerlendirdi:

“Gazetecilerin böyle bir yürüyüş yapma ihtiyacı duyduğuna göre bıçak kemiğe dayanmış olarak nitelendirmek gerekir diye düşünüyorum. Gazetecilik faliyetinin suç sayılması, özellikle de terör suçu sayılmasının basın üzerindeki baskısını meslektaşlarımızı mesleklerinden alıkoyulmasını eleştirmek, kınamak için protesto yapma zorunluluğunu duyduk.

26043

Meslek faaliyetinin suç sayılması, gazetecinin haber kaynaklarıyla olan ilişkilerini terör örgütü biçiminde değerlendirmek gibi son dönemlerde moda bir anlayış sözkonusu. Gazetecilik faaliyetleri nedeniyle bilgi ve belgelere ulaştığını, bunlardan haber ya da kitap hazırladıklarını biliyoruz.

26044

Yargılanan çok sayıda meslekdaşımız var. TBMM’ye görev düştüğünü 2005 yılından beri söylüyoruz. Bu konuya ilgi gösterilmemesini yadırgıyoruz.”

Kızılay'daki gösteri

Ankara’da da Kızılay’da toplanan gazeteciler de gözaltıları protesto ediyor. Yürüyüşe katılan çok sayıda gazeteci çeşitli sloganlar atıyor.

Yürüyüşe bazı CHP milletvekilleri de destek veriyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.