16 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara14°C
  • İzmir22°C
  • Berlin7°C

GAZETECİ MERDAN YANARDAĞ'A ADLİ KONTROL ŞARTI GETİRİLDİ

Tele 1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, sosyal medya hesabından yaptığı, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı 'Kemal Kılıçdaroğlu’na suikast yapılabileceğine' dair paylaşımı nedeniyle hakkında açılan soruşturma çerçevesinde bugün ifade verdi.

Gazeteci Merdan Yanardağ'a adli kontrol şartı getirildi

18 Mayıs 2023 Perşembe 18:39

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen hafta, Tele 1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkında, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na suikast yapmak için bir grubun Türkiye’ye giriş yaptığına yönelik 12 Mayıs’ta yayınladığı paylaşımı nedeniyle resen soruşturma başlatıldığını bu çerçevede de ifadeye çağrıldığını duyurmuştu.

Mahkeme savcılığın adli kontrol talebini kabul etti 

Savcılıkta ifadesi alınan Yanardağ, hakkında adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Savcılığın talebini kabul eden mahkeme, Yanardağ’ın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Ne olmuştu? 

Tele 1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, 12 Mayıs'ta sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımında, "Türkiye'nin siyasal ve toplumsal yaşamını derinden etkileyecek önemli bir olayı, -geç bir saatte de olsa- kamuoyu ile paylaşmak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü kaynağıma güvendim... Kemal Kılıçdaroğlu'na suikast yapacak bir grubun Gürcistan'dan Türkiye'ye girdiği belirtiliyor” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.