20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır25°C
  • Ankara21°C
  • İzmir16°C
  • Berlin9°C

GAZETECİ HAKAN AYGÜN TUTUKLANDI

Sosyal medya üzerinden ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ ile ‘hakaret’ suçlarını işlediği gerekçesiyle gözaltına alınan gazeteci Hakan Aygün tutuklandı.

Gazeteci Hakan Aygün tutuklandı

03 Nisan 2020 Cuma 18:45

Gazeteci Hakan Aygün, Muğla’nın Bodrum ilçesinde dün (2 Nisan) Twitter üzerinden “ey İBAN edenler” paylaşımını yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Aygün, gözaltına alınması öncesi Twitter üzerinden bir açıklama yaparak, söz konusu tweet’i yazanın kendisi olmadığını, sayfasına retweet yöntemiyle gönderilen bir mesaj olduğunu söylemişti.

Gazeteci Aygün, aynı paylaşımda, “ibanlı-imanlı” esprinin de hoşgörü ile karşılanması gerektiğini, dine hakaret olmadığını söylemişti.

Emniyetteki ifadesinin ardından savcılığa sevk edilen Aygün, buradan tutuklanması istemiyle Bodrum Adliyesi’ne sevk edildi.

Aygün, Türk Ceza Kanunu’nun 216. Maddesi uyarınca ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ ile ‘hakaret’ suçlarını işlediği gerekçesiyle tutuklandı.

Gazeteci Hakan Aygün, Halk TV’de uzun süre yönetici olarak görev yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Corona virüsüle ilgili “Biz Bize Yeteriz” adıyla bağış kampanyası başlatmış ve IBAN numaraları paylaşmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.