26 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır31°C
  • Ankara28°C
  • İzmir24°C
  • Berlin15°C

FUAD HÜSEYİN: CİDDİ GELİŞMELER KAYDEDİLDİ

Irak Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Fuad Hüseyin, 2019 bütçe yasa tasarısı görüşmelerinde gelişmelerin kaydedildiğini söyledi.

Fuad Hüseyin: Ciddi gelişmeler kaydedildi

19 Kasım 2018 Pazartesi 11:53

Irak 2019 bütçe yasa tasarısını görüşmek üzere geçen hafta Irak Parlamentosu Maliye Komisyonu ile hükümet tarafından belirlenen heyetle bir araya gelmişti. 

Rûdaw’a konuşan Fuad Hüseyin, 2019 bütçe yasa tasarıyla ilgili görüşmelerde iyi gelişmeler kaydedildiğini ve bundan ötürü memnun olduğunu belirtti. 

“Görüşmelerde iyi gelişmeler kaydedildi.  Bütçe yasa tasarısını parlamentoya sunmaya çok yakın olduğumuzu dile getirmekten mutluyum” 

Bu arada bütçe yasa tasarısını görüşmek amacıyla hükümet tarafından kurulun heyeti bugün parlamentoda maliye komisyonuyla bir araya geliyor.  

Irak Parlamentosu Maliye Komisyonu Üyesi Hoşyar Abdullah, saat 01.00’de hükümetin bütçe görüşmeleri için görevlendirdiği heyetle toplanacaklarını söyledi. 

Bugünkü toplantıya Fuad Hüseyin ile Parlamento Başkanı Muhammed Helbusi başkanlığında gerçekleştirilecek toplantıda, bileşenlerin bütçe ile ilgili mülahazaları ele alınacak. 

Bu toplantıdan çıkacak sonuç Bakanlar Kurulu’na taşınacak.  

“Maliye Komisyonu’ndaki 5 Kürt parlamenter olarak ortak bir program üzerinde çalışacağız” diyen Hoşyar Abdullah, şunları söyledi: 

“Kürdistan Bölgesi için belirlenen payı kabul etmeyeceğiz. Ayrıca Peşmerge Güçleri için bir bütçenin ayrılmasını talep edeceğiz. Bunun dışında doğal afetlerden zarar göre Kürdistan Bölgesi’nin bazı bölgeleri için de bir bütçenin tahsis edilmesini isteyeceğiz. Toplantıda ayrıca Kürdistan Bölgesi’ndeki çiftçilerin haklarını da talep edeceğiz.” 

Kürtler, Sünniler ve Şiileri 2019 bütçe yasa tasarısında kendileri için belirlenen paydan memnun değil.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.