16 Nisan 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara13°C
  • İzmir21°C
  • Berlin6°C

FRANSA'NIN NİCE KENTİNDE BIÇAKLI SALDIRI: 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Fransa’nın Nice kentinde bir kilisenin yakınlarında bıçaklı bir saldırı düzenlendi. Saldırıda üç kişi yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren bir kadının boğazının kesildiği iddia ediliyor.

Fransa'nın Nice kentinde bıçaklı saldırı: 3 kişi hayatını kaybetti

29 Ekim 2020 Perşembe 14:01

Fransa'nın Nice kentinde Notre Dame Kilisesi yakınlarında bıçaklı saldırı gerçekleştirildi. Üç kişi yaşamını yitirdi. Ölenlerden bir kadının başının kesildiği iddia edildi.

Reuters, polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde 'bir kadının başının kesildiğini' iddia etti. Fransanın ırkçı siyasetçisi Marine Le Pen de aynı iddiayı paylaştı.

Bir polis yetkilisi, polis tarafından yakalanmaya çalışılırken saldırganın yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi de Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Notre Dame Kilisesi'nin içinde veya yakınında bıçaklı bir saldırı düzenlendiğini belirterek, polisin saldırganı yakaladığını bildirdi. Estrosi, eylemin bir terör saldırısı olduğunu ifade etti.

Fransa Terörle Mücadele Savcılığı, saldırıya ilişkin soruşturma başlattığı bildirildi.

MACRON, BAKANLARI TOPLADI

Fransız parlamentosunda saldırıda ölenler bir dakikalık saygı duruşuyla anıldı, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da kriz değerlendirmesi için bakanları topladı.

Nice Belediye Başkanı Estrosi, Macron'un Nice'e gelip incelemelerde bulunacağını ifade etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.