24 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır12°C
  • Ankara18°C
  • İzmir23°C
  • Berlin5°C

FRANSA'DAN ERDOĞAN'A KAŞIKÇI YALANLAMASI

Fransa Dışişleri Bakanı, Kaşıkçı cinayeti ile ilgili ses kayıtlarının onlarla paylaşılmadığını belirtti.

Fransa'dan Erdoğan'a Kaşıkçı yalanlaması

12 Kasım 2018 Pazartesi 12:13

Fransa Dışişleri Bakanı Jean- Yves Le Drian, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Cemal Kaşıkçı'nın ölümü ile ilgili ses kayıtlarını paylaştığı söyleminin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Erdoğan, cumartesi günü yaptığı açıklamada ses kayıtlarının Fransa, Almanya ve Birleşik Krallık ile paylaşıldığını belirtmişti ancak Le Drian France 2 kanalına verdiği röportajda ''bildiğim kadarıyla durum böyle değil'' dedi. France 2 muhabirinin ''Bu Erdoğan'ın yalan söylediği anlamına mı geliyor?'' sorusuna Le Drian ''Siyasal bir oyun oynamakta olduğu anlamına geliyor'' cevabını verdi.

ERDOĞAN NE DEDİ?

Erdoğan, Paris’te 1. Dünya Savaşı’nın son bulması için düzenlenen anma törenlerinde dünya liderleriyle biraraya gelmeden hemen önce, “Biz tapeleri verdik, Suudi Arabistan’a da verdik, Amerika’ya da verdik, Almanlara, Fransızlara, İngilizlere, hepsine verdik. Buradaki konuşmaları filan onlar da dinlediler, biliyorlar. Bunu sağa sola çarpıtmaya gerek yok” demişti. Cumhurbaşkanı aynı akşam Paris’te ABD Başkanı Donald Trump ile biraraya gelmiş, bir Beyaz Saray yetkilisi iki liderin Kaşıkçı cinayetine verilecek yanıtı ele aldığını söylemişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.