19 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır27°C
  • Ankara22°C
  • İzmir23°C
  • Berlin7°C

FRANSA’DA BU DEFA AMBULANS ÇALIŞANLARI PROTESTODA

Fransa’da 17 Kasım’dan bu yana hükümeti protesto eden sarı yeleklilerin ardından bugün de ambulans sürücüleri sokağa döküldü. Başkent Paris’te toplanan ambulans çalışanları, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un sağlık reformunu protesto etti.

Fransa’da bu defa ambulans çalışanları protestoda

03 Aralık 2018 Pazartesi 19:58

Sürücüler ambulanslarıyla Concorde Meydanı’ndan Ulusal Meclis’e giden yol ve köprüyü bloke etti. Araçlarının sirenlerini de açan ambulans sürücüleri, trafiği felç etti.

Meclis’in önünde lastikleri ve çöp bidonlarını ateşe veren protestocular, polisle de gerginlik yaşadı.

afp_1ba9dx.jpg

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un istifası için sloganlar atan protestocular, "Devlet beni öldürdü" pankartları taşıdı.

11-038.jpg

Sürücülerin protesto nedeni Macron’un sosyal güvenlik sisteminde reform yapacak yeni yasanın, ambulans firmalarını riske atacak olması. Yeni düzenlemeye göre hastalar artık tercih ettiği ambulans hizmetini seçemeyecek; bunun yerine hastanelere hasta taşıyacak şirketi seçmek için kendi bütçeleri verilecek. Hastaneleri daha büyük ve daha ucuz şirketlere yönlendirecek olan yasa, piyasada fiyat savaşı veremeyen küçük şirketlere de zarar verecek.

ambulanciers.jpg

Öte yandan Fransa genelinde 100 kadar lisede de protestolar başladı. Sarı yeleklilere destek veren öğrencilerin, okullarda eğitimi bloke ettiği belirtiliyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.