19 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara22°C
  • İzmir21°C
  • Berlin8°C

FRANSA 11 IŞİD ŞÜPHELİSİNİ TÜRKİYE’DEN GERİ ALACAK

Fransa, Türkiye’deki 11 IŞİD şüphelisini geri alacağını açıkladı.

Fransa 11 IŞİD şüphelisini Türkiye’den geri alacak

13 Kasım 2019 Çarşamba 10:06

Suriye’de İŞİD’in tekrar canlanmasından endişe ettiklerini belirten ABD ve Türkiye’nin Avrupalı NATO müttefikleri, Suriye’deki sınır ötesi operasyonu nedeniyle Ankara’yı kınamışlardı.

Avrupa ülkeleri, vatandaşları arasından IŞİD saflarına katılan yetişkinlerin ve militanların ülkelerine geri dönmelerini istemiyor.

Suriye’nin kuzeyinde yaklaşık 60’ı militan olmak üzere 400-500 Fransız vatandaşı Kürt güçlerin kontrolündeki hapishanelerde veya kamplarda bulunuyor.

Suriye’de IŞİD’e katılmış yetişkin vatandaşlarını geri kabul etmeme konusunda katı bir tutumu sahip olan Fransa, bu kişileri alması ve yargılaması için Irak ile anlaşmaya çalışıyor.

İade anlaşması

Ancak Türkiye ile 2014 yılında yapılan anlaşmaya göre Türkiye tarafından tutuklanan Fransız vatandaşları Fransa’ya iade edilebiliyor.

İçişleri Bakanı Christophe Castaner, parlamentodaki vekillere, “Bu anlaşma çerçevesinde 11 Fransız vatandaşını geri almak için çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Castaner ayrıca 2014’teki anlaşma çerçevesinde, şu ana kadar yaklaşık 250 Fransız vatandaşının Fransa’ya iade edildiğini belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.