01 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara14°C
  • İzmir16°C
  • Berlin16°C

FOCUS DERGİSİ: ÇAR, SULTAN’LA BULUŞUYOR

Alman dergisi Focus, bugün Türkiye’ye gelecek olan Putin’in Erdoğan’la yapacağı görüşmeyi, ‘Çar Sultan’la buluşuyor‘ başlığıyla duyurdu.

Focus dergisi: Çar, Sultan’la buluşuyor

01 Aralık 2014 Pazartesi 11:38

Alman dergisi Focus, bugün Türkiye’ye gelecek olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la yapacağı görüşmeyi, ‘Çar Sultan’la buluşuyor‘ başlığıyla duyurdu.

Dergi, iki lideri ‘Rambo politikacılar‘ diye niteleyip şu değerlendirmeyi yaptı: ”Her iki lider hakkında da şu anda Batı’da pek iyi konuşulmuyor. Putin, Batı’nın yaptırımlarına kızıyor, Erdoğan Batı’yı sömürgeci olarak görüyor ve nefret söylemine başvuruyor. Şimdi bu ikili buluşuyor. Rambo politikacılar, batıya karşı bir işbirliği yapar mı?

Focus, Erdoğan ve Putin’in ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve IŞİD’e karşı mücadele gündemiyle bir araya geleceklerini ancak birbirlerine ‘Batı’yı şikayet edeceklerini’ öne sürdü.

Ziyareti dergiye değerlendiren Türkiye uzmanı Udo Steinbach, Erdoğan’ın Putin’in yolundan gittiğini ve vücut diliyle otoriter siyasi tarzı başta olmak üzere, Batı’ya şüpheci yaklaşımının da Putin’le aynı olduğunu öne sürdü. Humboldt-Viadrina Okulu’nda Ortadoğu ve Kuzey Afrika Yönetim Merkezi Müdürü olan Steinbach, ”Erdoğan giderek Putinleşiyor” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.