30 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır25°C
  • Ankara23°C
  • İzmir24°C
  • Berlin23°C

FLAŞ POLİSLERE İKİNCİ OPERASYON

İstanbul merkezli yasa dışı dinleme soruşturması kapsamında 13 ilde bazı polislerin gözaltına alınması için operasyon başlatıldı.

Flaş Polislere ikinci operasyon

05 Ağustos 2014 Salı 09:45

İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen 'yasadışı dinleme' soruşturmasının ikinci dalgası için bu sabah operasyon başlatıldı.

İstanbul başta olmak üzere, 13 ilde komiser ve komiser yardımcılarının da aralarında bulunduğu polis memurları hakkında gözaltı işlemleri yapılıyor. Gözaltı listesinde 30'dan fazla polisin ismi var.

22 Temmuz'da Fethullah Gülen Cemaati'ne yakın olduğu iddia edilen polislere yönelik olarak, 'casusluk' ve 'yasa dışı dinleme' başlıklarıyla iki ayrı soruşturma başlatılmış ve 115 polis gözaltına alınmıştı. Bunlardan 31'i tutuklanmıştı.

52278

Tutuklananlar arasında, eski İstanbul Emniyeti İstihbarat Daire Başkanı Ali Fuat Yılmazer ve eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün de vardı.

Bu sabah başlatılan operasyon da, Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen 'yasa dışı dinleme' soruşturmasının 'ikinci gözaltı dalgası' niteliğinde. (Al Jazeera)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.