05 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara11°C
  • İzmir14°C
  • Berlin15°C

FIFA’DA RÜŞVET SKANDALI

İngiliz Parlamentosu’nun soruşturması, Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak ülkenin seçiminde rüşvet çarkının döndüğünü ortaya çıkardı.

FIFA’da rüşvet skandalı

11 Mayıs 2011 Çarşamba 16:09

İngiliz Parlamentosu’nun soruşturması, Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak ülkenin seçiminde rüşvet çarkının döndüğünü ortaya çıkardı. İddialara göre 2 üye rüşvet alarak Katar’ı seçti, 4 üye ise oy vermek için İngiltere’den rüşvet istedi.

İngiltere, 2018 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmak için yarışa katılmış ancak ev sahipliği hakkını Rusya kazanmıştı. Bu başarısızlıktan sonra İngiliz Parlamentosu’nda başlatılan soruşturma tüm dünya futbolunu etkileyebilecek bir rüşvet skandalını açığa çıkardı.

İngiltere Futbol Federasyonu eski başkanı olan ve İngiltere'nin 2018 Dünya Kupası kampanyasını yürüten David Triesman, araştırma komisyonuna çok çarpıcı iddialarda bulundu. Triesman’ın yaptığı açıklamaya göre 4 FIFA üyesi İngiltere lehine oy kullanmak için rüşvet istedi.

FIFA’nın Başkan yardımcısı Jack Warner, Trinidad’da bir eğitim merkezi kurulması için iki buçuk milyon sterlinlik bir parayı kendi eliyle verilmesini istedi. Warner daha sonra da depremin vurduğu Haiti’nin Dünya Kupası haklarının alınması için yine kendi kanalıyla 500 bin sterlinlik bir ödemenin yapılmasını istedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.