30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara13°C
  • İzmir13°C
  • Berlin11°C

FENER GECEDE 207 MİLYON $ KAYBETTİ

Futbolda şike operasyonu borsa yatırımcısını da vurdu. Borsa yükselirken spor hisseleri sert geriledi.

Fener gecede 207 milyon $ kaybetti

05 Temmuz 2011 Salı 13:38

Futbolda şike operasyonu borsa yatırımcısını da vurdu. Borsa yükselirken spor hisseleri sert geriledi.

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında haftasonu yapılan operasyonda aralarında Fenerbahçe Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu isimlerin gözaltına alınmasının ardından, Fenerbahçe hisseleri dün borsada taban yaptı.

Borsa genelinde yüzde 1.46 yükseliş yaşanmasına rağmen dört büyük kulübün borsadaki şirketlerinin hisseleri şike operasyonundan etkilenerek düştü. En sert düşüş Fenerbahçe hisselerinde yaşandı.

Geçen haftayı 71.25 liradan kapatan Fenerbahçe hisseleri, haftanın ilk işlem gününe yüzde 10.18’lik azalışla taban fiyat olan 64.00 liradan başladı. Fener hisseleri ikinci seansta da sert düşüşünü sürdürerek taban yaptı. Hisseler günü yüzde 19.30 düşüşle 57.50 liradan kapattı.

Beşiktaş hisseleri yüzde 6.73, Trabzonspor hisseleri yüzde 7.56 ve Galatasaray hisseleri yüzde 3.72 değer kaybetti. Hisselerdeki sert düşüş şirketlerin piyasa değerlerinin de erimesine neden oldu. Fenerbahçe Sportif’in borsada oluşan dünkü fiyatlarla piyasa değeri bir günde 207 milyon dolar eriyerek 895 milyon dolara geriledi.

Ankara paranın izini sürüyor

TÜRK futbol tarihinin en büyük şike operasyonu, ekonominin denetim birimleri tarafından mercek altına alındı. İMKB, şikenin ‘hisselerde’ de olup olmadığını incelerken, SPK şike paralarının şirket hesaplarından çıkıp çıkmadığını araştırıyor.

Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu da, ‘suç gelirleri’ olduğu için, fezlekenin hazırlanmasının ardından skandala kara para yönünden inceleme yapacak. Maliye Bakanlığı ve SPK kaynakları, henüz dosyayı görmedikleri için inceleme ve soruşturmaya başlamadıklarını bildirdiler. Savcılık soruşturmasının tamamlanmasının ardından dosyayı isteyeceklerini ifade eden kaynaklar, kaynağı suç olan gelirlere el konulmasının söz konusu olacağını kaydettiler. Kaynaklar “Gerekli incelemeler dosyanın tamamlanması ile başlayacak” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.