06 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır19°C
  • Ankara16°C
  • İzmir26°C
  • Berlin20°C

FEDERAL KÜRDİSTAN'DA ÖNEMLİ TOPLANTI

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) politbüroları arasında yeni hükümet kabinesinin oluşturulması ve iki parti arasındaki sorunların çözümüyle ilgili görüşme başladı.

Federal Kürdistan'da önemli toplantı

04 Mart 2019 Pazartesi 14:33

KDP heyetinde; Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani ve Başbakanlık adayı Mesrur Barzani, Politbüro Sekreteri Fazıl Mirani, Politbüro üyeleri Hoşyar Zebari, Azad Berwari, Roj Nuri Şawes, Mahmud Muhammed ve Dılşad Şaban gibi isimler yer alıyor.

KYB heyetinde ise Genel Sekreter Birinci Yardımcısı Kosret Resul, Politbüro üyeleri Hakim Kadir Hemecan, Erselan Bayız, İmad Ahmed, Kubad Talabani, Cafer Şeyh Mustafa, Omer Fetah, Sadi Ahmed Pire, Latif Şeyh Omer, Adnan Heme Mine, Lahur Cengi ve Rızgar Ali bulunuyor.

Bugünkü üst düzey toplantıdan önce dün Başkan Mesud Barzani, Kosret Resul ile bir araya gelmişti.

Kürdistan’daki kurumsallaşma için iki taraf arasındaki anlaşmanın devamına ve ciddiyetle çalışılması gerektiğine vurgu yapılan görüşmede, bunun da Kürdistan halkının çıkarlarının gözetilmesi, kardeşlik ruhu, bütün tarafların sorumluluğu ve Kürdistan vatandaşlarının istek ve talepleri doğrultusunda olması gerektiğine işaret edildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.