27 Nisan 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır28°C
  • Ankara22°C
  • İzmir23°C
  • Berlin15°C

FEDERAL KÜRDİSTAN: ‘ABD’DEN ASKERİ, EKONOMİK VE İNSANİ YARIM TALEP ETTİK'

Bazı temaslarda bulunmak üzere ABD’ye giden Kürdistan heyetinde yer alan Federal Kürdistan Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin, ABD yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerin olumlu geçtiğini söyledi.

Federal Kürdistan: ‘ABD’den askeri, ekonomik ve insani yarım talep ettik'

18 Ocak 2016 Pazartesi 17:30

Federal Kürdistan Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin ile Federal Kürdistan Hükümeti Dış ilişkiler Sorumlusu Felah Mistefa, ABD’ye gerçekleştirdikleri ziyareti K24’de değerlendirdi.

Fuad Hüseyin, "ABD Kongresi’nde birçok siyasetçi ile görüşme imkanımız oldu. Kürdistan Bölgesi’ni destekleyen çok sayıda ABD’li siyasetçi var. Özellikle Kürdistan Bölgesi’nin göçmen ve mültecilere kapılarını açması çok takdir görüyor." dedi.

Peşmerge Güçleri’nin, ABD’de önemle takip edildiğini belirten Fuad Hüseyin, "ABD yetkililerine Kürdistan Bölgesi’ndeki ekonomik krizin nedenlerini, nasıl ve ne şekilde aşılacağını anlattık. Görüşmelerimizin önemli bir etki yarattığını ve kısa bir sürede Peşmerge Güçleri’ne destek olacaklarını umut ediyoruz." ifadelerin kullandı.

ABD yetkililerinin, Peşmerge Güçleri’ne yardım sözü verdiklerini belirten Fuad Hüseyin, "Söz konusu durum hakkında kendilerini bilgilendirdik, onların da zaten belli bir bakış açısı var. Ben kendilerinin bizzat araştırdıktan sonra olumlu bir cevap vereceklerini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Heyette yer alan bir diğer isim olan Federal Kürdistan Hükümeti Dış ilişkiler Sorumlusu Felah Mistefa, "ABD yetkililerinden askeri, insani ve ekonomik destek istedik. ABD koalisyon devletlerine liderlik yapıyor. Ve Kürdistan Bölgesi’nin içindeki durumdan haberdarlar. Özellikle Kürdistan Bölgesi’nin IŞİD karşısındaki mücadeledeki başarısı ve mültecilere kapılarını açması takdirle karşılanıyor " dedi.

Felah Mistefa, "Biz Kürdistan Bölgesi’nin, ciddi bir şekilde askeri mühimmata ihtiyacı olduğunu belirttik. Askeri harcamaların Kürdistan Bölgesi’ne ağır bir yük oluşturduğunu aktardık." ifadelerini kullandı. (basnews, K24)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.