29 Mart 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara16°C
  • İzmir19°C
  • Berlin10°C

‘FBI, MENBİC SALDIRISINI SORUŞTURACAK'

FBI, Menbic'de ikisi asker dört ABD vatandaşının hayatını kaybettiği intihar saldırısı için harekete geçti. Bir FBI ekibinin Suriye'ye gittiği belirtiliyor.

‘FBI, Menbic saldırısını soruşturacak'

18 Ocak 2019 Cuma 14:48

Suriye’nin Menbic kentinde önceki gün düzenlenen ve ikisi ABD askeri olmak üzere 19 kişinin hayatını kaybettiği intihar saldırısını Amerikan Federal Araştırma Bürosu’nun (FBI) inceleyeceği belirtildi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin yerel bir kaynağa dayandırdığı habere göre, dün Menbic’e giden bir FBI ekibi, saldırının düzenlendiği restoran ve çevresinde soruşturma başlattı.

FBI 1986’da Kongre’den, ABD dışındaki terör saldırılarını Amerikan vatandaşlarının da hayatını kaybettiği vakalarda soruşturma izni almıştı.

Menbic’de rutin devriye gezen ABD askerlerinin hedef alındığı saldırıyı IŞİD üstlenmişti. Saldırının düzenlendiği restoranda ABD askerleri ile YPG’nin kontrolü devrettiği Menbic Askeri Konseyi üyelerinin sık sık biraraya geldiği belirtiliyordu.

Fırat’ın batısında bulunan Menbic Ağustos 2016’da YPG tarafından IŞİD’den temizlenmişti. Bölgeyi uzun süredir Menbic Askeri Konseyi kontrol ederken, kent merkezinde ABD ve Fransız askerleri de bulunuyor. YPG’nin Menbic’ten çıkarılmasını isteyen Türkiye ise ABD ile bir yol haritası üzerinde uzlaşmıştı. Bu çerçevede ABD askerleri kent merkezinde Menbic Askeri Konseyi ile devriye gezerken, Menbic kırsalında TSK ile devriyeler gerçekleştiriliyordu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.