20 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara11°C
  • İzmir14°C
  • Berlin5°C

FACEBOOK’TAN RUS TELEVİZYONUNA ERİŞİM ENGELİ

Facebook, Rusya devleti tarafından finanse edilen televizyon kanalı RT’ye ait bir sayfaya erişimi engelledi. Amerikan sosyal medya devi, erişim engellemesinin şeffaflık kuralları uyarınca yapıldığını açıkladı. Rusya, Facebook’a tepki gösterdi.

Facebook’tan Rus televizyonuna erişim engeli

19 Şubat 2019 Salı 17:13

Facebook, RT kanalının “In the Now” isimli sayfasına erişimi engelledi. Söz konusu sayfanın 4 milyon abonesi ve 2,5 milyar görüntülemesi bulunuyor. RT’nin Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, erişim engelinin Amerikan CNN televizyonunun bir haberi üzerine getirildiğini söyledi. Haberde sayfanın Kremlin yönetimi tarafından finanse edildiği belirtiliyordu. Simonyan, Facebook’un kurallarına aykırı davranmadıklarını belirtti.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov da Facebook’tan açıklama beklediklerini söyledi ve erişim engelinin getirilmesi konunda üstü kapalı olarak Amerikan yönetimini suçladı: “Bazı dost olmayan ülkeler, sosyal medya alanında faaliyet gösteren büyük şirketleri kullanarak, Rusya medyasını baskı altına almaya çalışıyor.”

Facebook’un bir sözcüsü, erişim engelinin, çok takipçi sayfalar için yeni uygulanacak şeffaflık politikası uyarınca getirildiğini söyledi. Sözcü, “kullanıcılarımızın bu sayfayı kimin yönettiğini, nasıl finanse edildiğini bilme hakkı var” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.