27 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara12°C
  • İzmir16°C
  • Berlin4°C

F.ŞAHİN MEDYADA SAVAŞ ÇIKARDI

Fadime Şahin haberi medyada savaş çıkardı. Vatan "Sabah Gazetesi, Vatan'dan 7 yıl sonra buldu" diyerek ilk kez kendilerinin ortaya çıkarttığını iddia etti. Ancak...

F.Şahin medyada savaş çıkardı

22 Mart 2010 Pazartesi 08:37

Fadime Şahin haberi medyada savaş çıkardı: Vatan'daki fotoğraf tartışma yaratacak.

Fadime Şahin haberi medyada savaş çıkardı. Vatan "Sabah Gazetesi, Vatan'dan 7 yıl sonra buldu" diyerek ilk kez kendilerinin ortaya çıkarttığını iddia etti. Ancak haberde kullanılan fotoğraf tartışma yaratacak.

28 Şubat sürecinin en kritik isimlerinden biri olan ve bir döneme damgasını vuran Fadime Şahin Cem Uzan'ı Fransa'da görüntülemeyi başaran Sabah Gazetesi Özel İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek tarafından bulunup ortaya çıkartıldı.

Ancak daha haberin anonslanmasından itibaren hem Sabah Gazetesi'nde hem de medyada bir polemik başladı.

Gazetenin içinde bazı "ajan"ların bu haberi başka gazetelere "uçurduğu" iddiası tartışmalara neden olurken diğer taraftan Vatan Gazetesi ise bugün birinci sayfasından "Vatan Fadime'yi 2003'te bulmuştu" diyerek Sabah'ın habercilik başarısına "kurşun attı."

Ancak yapılan bir araştırma Vatan Gazetesi'nin haberde kullandığı ve Vatan muhabiri tarafından çekilmiş gibi gösterilen fotoğrafın 30 Kasım 1997 tarihinde Sabah Gazetesi'nde yeralan "İşte Yeni Fadime" başlıklı haberde yeralan fotoğrafla aynı olduğunu ortaya çıkarttı.

Vatan, 1997 yılında SABAH muhabirleri Hüseyin Şentürk ve Cem Yola’nın çektiği fotoğrafları 2003 yılında kendi muhabirleri çekmiş gibi göstermişti.

Üstelik bu fotoğraflar "Tüm yayın hakkı Sabah'a aittir.İzinsiz yayınlanamaz" ibaresini taşıyordu.

Fotoğraf, SABAH’ın arşivinde mevcuttu ve muhtemelen Vatan çalışanları, fotoğrafı yeni kurulan gazeteye götürmüşlerdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.