29 Mart 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır6°C
  • Ankara14°C
  • İzmir14°C
  • Berlin8°C

EURONEWS TÜRKÇE SERVİSİNİN KAPATILACAĞI HABERLERİNİ YALANLADI

Euronews, Türkçe yayın yapan servisinin kapatılacağı yolunda çıkan haberleri yalanlandı.

Euronews Türkçe servisinin kapatılacağı haberlerini yalanladı

12 Şubat 2021 Cuma 11:07

Euronews, Türkçe yayın yapan servisinin kapatılacağı yolunda çıkan haberleri yalanlandı.

Anadolu Ajansı’nın servis ettiği ve Türk medya kuruluşlarında yer alan haberle ilgili Euronews yönetimi yazılı bir açıklama yaptı. Fransa merkezli uluslararası haber kuruluşu açıklamasında, "Euronews yönetimi ile temasa geçmeden ve doğruluğu teyit edilmeden bu tür bir haberin yayına konması büyük bir şaşkınlık yarattı" ifadelerine yer verdi.

Anadolu Ajansı, Fransa Ulusal Gazeteciler Sendikası'nın (SNJ) daha önceki açıklamasına dayandırdığı haberinde Euronews'in Türkçe ve İtalyanca dillerindeki yayınlarını kapatacağını duyurmuştu. Bu kapsamda 30 gazetecinin işlerine son verileceğini bildirmişti.

Euronews ise böyle bir planı olmadığı şeklinde yanıt vererek, AA’nın söz konusu haberinin kanalın hiçbir yetkilisinin resmi bildirimine dayandırılmadığını kaydetti.

Euronews'ten yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Dünyanın dört bir yanında, birçok özel medya kuruluşunun Covid-19 krizinin zorluklarıyla baş etmek zorunda kaldığı bir dönemde, dünyadaki diğer şirketlerde olduğu gibi Euronews içinde de bu zorluklarla nasıl mücadele edileceği konusunda karar verilmesi tartışılmaktadır. Türkçe yayınlarının geleceğiyle ilgili bir karar alınması durumunda elbette, Euronews yönetimi bununla ilgili resmi açıklamayı yapacaktır. Bununla birlikte yönetim olarak şu ana kadar Türkçe yayınlarının durdurulacağına dair resmi bir açıklama yapılmamıştır.

Euronews, Türkçe servisi yayın ekibinin bağımsız ve yüksek kalitedeki haberciliğinden gurur duymaktadır. Türkçe servisi, performansıyla, Euronews’in en çok okunan dijital servisleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Türk medya dünyasında önemli bir yer teşkil eden Euronews Türkçe servisi, Türkiye'deki sosyal medyada da en geniş erişime sahip kanallardan birisidir.”

Merkezi Fransa'nın Lyon şehrinde bulunan Euronews, Türkçe dahil 12 dilde yayın yapıyor ve bünyesinde 500'den fazla gazeteci bulunduruyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.