28 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara17°C
  • İzmir15°C
  • Berlin13°C

‘ETHEM'İN KATİLİ CEZALANDIRILSIN’

Ethem Sarısülük’ü öldüren polisin mahkeme tarafından serbest bırakılmasını protesto eden İstanbullular Taksim’de bir araya geldiler.

‘Ethem'in katili cezalandırılsın’

25 Haziran 2013 Salı 22:33

Galatasaray Lisesi önünde toplanan binlerce kişi “Katiller cezalandırılsın hesabını soracağız” pankartı arkasında Taksim Meydanı’na yürüdü. “Ethem mezarda katilleri dışarıda” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atan kitle gezi eylemlerinde hayatını kaybeden Abdullah Cömert ve Mehmet Ayvalıtaşı da unutmadı. Taksim Meydanı’nda buluşan binlerce kişi burada oturma eylemi yaptı.

46196

Eylemde gazetemize konuşan Ethem Sarısülük’ün abisi Mustafa Sarısülük, mahkemenin kararıyla bağımsız olduğu iddia edilen yargı üzerindeki iktidarın etkisinin bir kez daha görüldüğünü söyledi. Türkiye’de polis kurşunuyla işlenen suçların hep onure edildiğini hatırlatan Sarısülük, “Tüm bunlara rağmen mücadelemizi ısrarla sürdüreceğiz. İç hukuk yolları tükense de AİHM’e başvuracağız” dedi. Mahkemenin kararıyla ailesinin bir kez daha yıkıldığını belirten Sarısülük, “Ethem’in cenazesine bile polis saldırdı. Kendine ‘Müslümanım’ diyen bir iktidar bu tutumuyla nasıl Müslüman olabilir” diye sordu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.