19 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara12°C
  • İzmir20°C
  • Berlin14°C

ESKİ KATALAN LİDER İÇİN TUTUKLAMA TALEBİ GERİ ÇEKİLDİ

İspanya Yüksek Mahkemesi, eski Katalonya Özerk Yönetim Hükümeti Başkanı Puigdemont hakkındaki uluslararası tutuklama ve iade talebini geri çekti

Eski Katalan lider için tutuklama talebi geri çekildi

05 Aralık 2017 Salı 17:51

İspanya Yüksek Mahkemesi hakimi Pablo Llarena, Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan eski Katalonya Özerk Yönetim Hükümeti Başkanı Carles Puigdemont ve 4 eski Katalan bakan hakkındaki Avrupa tutuklama ve iade talebini geri çekti.

Bağımsızlık yanlısı referandumun ardından 30 Ekim'de Brüksel'e giden Puigdemont ve 4 eski Katalan bakan hakkında Ulusal Mahkemede yürütülen soruşturmanın Yüksek Mahkemeye geçmesi sonrasında eski Katalan yetkililerin hukuki durumlarında değişiklik yapıldı.

Yüksek Mahkeme Hakimi Llarena, Katalonya'da 21 Aralık'ta yapılacak yerel parlamento seçimlerine aday olan ve yaptıkları açıklamalarda İspanya'ya döneceklerini söyleyen Puigdemont ve 4 eski bakan hakkındaki Avrupa tutuklama ve iade talebinin artık geçerli olmadığına hükmetti.

Diğer yandan hakim Llarena'nın kararında Puigdemont ve 4 eski bakan hakkında ulusal tutuklama emrinin ise halen geçerliliğini koruduğu görüldü. İspanyol basınında yer alan yorumlarda Puigdemont ve diğer 4 siyasetçinin İspanya'ya giriş yapmaları halinde tutuklanacakları ancak yurt dışında serbest olacakları ifade edildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.