29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara20°C
  • İzmir22°C
  • Berlin12°C

EŞİNİ ÖLDÜREN RUHANİ'NİN ESKİ DANIŞMANINA İDAM CEZASI

İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin danışmanı Muhammed Ali Necefi eşini öldürme suçundan idam cezasına mahkum oldu. Necefi'nin ikinci eşi olan Mitra Necefi 35 yaşındaydı.

Eşini öldüren Ruhani'nin eski danışmanına idam cezası

30 Temmuz 2019 Salı 16:18

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin eski danışmanı Muhammed Ali Necefi’ye eşi Mitra Necefi’yi öldürme suçundan açılan davada idam cezası verildi. Eski Tahran Belediye Başkanı da olan Necefi eşini silahla vurarak öldürdüğünü itiraf etmişti.

İran Yargı Erki Sözcüsü Gulam Hüseyin İsmaili, Tahran’da düzenlediği basın toplantısında, Necefi’nin eşini öldürdüğünü itiraf ettiğini ve idam cezasına çarptırıldığını duyurdu. İsmaili, kararla ilgili temyiz yolunun açık olduğunu kaydetti.

35 YAŞINDAKİ EŞİNİ SİLAHLA VURARAK ÖLDÜRDÜ

Reformcu kanadın önde gelen isimlerinden 67 yaşındaki Necefi, 28 Mayıs’ta Kürt olan ikinci eşi 35 yaşındaki Mitra Ostad’ı Tahran’ın kuzeyindeki Saadat Abad semtindeki evinde silahla vurarak öldürmüştü.

Eski Cumhurbaşkanı Haşimi Rafsancani döneminde Eğitim Bakanlığı görevinde de bulunan Muhammed Ali Necefi, bir süre Cumhurbaşkanı Ruhani’nin yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra 2017’de Tahran Belediye Başkanı seçildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.