28 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır26°C
  • Ankara20°C
  • İzmir26°C
  • Berlin22°C

ESAD, YENİ KABİNEDEN 'REFORM' İSTEDİ

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, dün yemin ederek görevine başlayan yeni kabineye hitaben bir konuşma yaptı.

Esad, yeni kabineden 'Reform' istedi

17 Nisan 2011 Pazar 10:12

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, dün yemin ederek görevine başlayan yeni kabineye hitaben bir konuşma yaptı. Beşşar Esad, Suriye'nin hassas bir dönemden geçtiğini belirterek, devletin ve vatandaşların farklı yönlere bakmasının çok tehlikeli olduğunu söyledi.

Suriye Devlet Televizyonu'nda yayımlanan konuşmasında Esad, 'Suriye, bugünlerde oldukça hassas bir dönemden geçiyor. Bu sürecin üç temel bileşeninin komplolar, reform ihtiyaçları ve halkın talepleri olduğunu Halk Meclisi'nde yaptığım konuşmada söyledim'' dedi. Konuşmasında ülkede reform ihtiyacına vurgu yapan Esad, 'Şüphesiz, reformlar çok önemlidir, birçok reformun sonuçları ancak bir süre geçtikten sonra ortaya çıkacaktır. Ancak bizlerin, 'Reformların sonuçlarını bekliyoruz' dememiz mümkün değildir.

Devletin sahip olduğu imkanlar çerçevesinde vatandaşların ihtiyaç ve taleplerine cevap vermesi gerekiyor' ifadelerini kullandı. Esad, OHAL yasasının kaldırılmasına ilişkin çalışmanın en geç gelecek hafta içinde tamamlanacağını belirterek, güvenlik güçlerinin reformlara entegre edilmesi gerektiğini belirtti. Esad, yolsuzlukla mücadele için etkin mekanizmalara ihtiyaç olduğunu belirtirken, işsizlik konusundaki projelerin gözden geçirilmesini istedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.