05 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara12°C
  • İzmir17°C
  • Berlin16°C

ESAD: SURİYE KENDİSİNİ SAVUNACAK

Suriye Devlet Başkanı Başar El Esad, ülkesinin tüm saldırılara karşı kendisini savunacağını söyledi.

Esad: Suriye kendisini savunacak

29 Ağustos 2013 Perşembe 15:28

Batılı güçlerin kimyasal silah kullanmakla suçladığı ve askeri müdahale tehdidinde bulunduğu Suriye Devlet Başkanı Başar El Esad, ülkesinin tüm saldırılara karşı kendisini savunacağını söyledi.

Yemenli bir heyeti kabul eden ve görüntüleri resmi televizyonda yayınlanan Başar El Esad, “Suriye kendisini tüm saldırılara karşı savunacak” dedi. Esad, “tehditlerin Suriye’nin ilkelerine ve bağımsızlığına bağlılığını arttıracağını” savundu.

Esad, “Halkı ve değerli ordusuyla birlikte direnen Suriye, İsrail ve batılı ülkelerin bölgenin bölünmesi, parçalanması ve halklarına boyun eğdirilmesi şeklindeki tasarılarının hizmetine sokmak için destekledikleri terörizmi yok etmekte kararlıdır” şeklinde konuştu. Suriye Devlet Başkanı, “Halk zaferin güvencesidir ve Suriye’de olan da budur” diye ekledi.

New York’ta Çarşamba günü bir araya gelen BM Güvenlik Konseyi’nin beş daimi ülkesi İngiltere’nin Suriye’ye saldırı için sunduğu karar tasarısı üzerinde anlaşma sağlayamadı. ABD Başkanı Barack Obama, müdahale konusunda henüz karar vermediğini söylerken, İngiltere “tedbir” amaçlı olarak Kıbrıs’a altı savaş uçağı gönderdi. Esad’ı destekleyen Rusya ise Akdeniz’e doğru iki savaş gemisi daha yola çıkardı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.