03 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara12°C
  • İzmir18°C
  • Berlin20°C

‘ESAD KÜRTLERLE BİRLEŞMELİ’

Rusya’da yayımlanan Pravda gazetesinde yayımlanan bir yorumda, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın, Türkiye’ye karşı Kürtlerle birleşmesi istendi.

‘Esad Kürtlerle birleşmeli’

03 Ekim 2013 Perşembe 08:50

“Esad’ın Türkiye’ye karşı Kürtlerle birleşmeye ihtiyacı var” başlıklı yorumda, Suriyeli Kürtlerin, muhalif Özgür Suriye Ordusu ve cihatçı örgütler ile sert çatışmalar içinde olduğu belirtilerek, artık Kürtler için Esad’ın muhaliflerden daha iyi olduğu savunuldu.

Ankara’nın, Suriye’de Sünni muhaliflere destek verdiği belirtilen yorumda, Türkiye için “Suriye ihtilafında üçüncü taraf”, “Büyük Osmanlı İmparatorluğu’nu canlandırma hayali kuruyor” denildi.

Yorumda, Suriye yönetiminin de Kürtlerle ittifakı “öncelik” olarak gördüğü, Esad’ın özel temsilcisi Ömer Ose’nin geçen ayın ortasındaki Erbil ziyaretinde, Kürtlere güvence verdiği ve “Mevcut Suriye hükümeti, Kürtler için muhalefetten çok daha iyi. Esad’ın iktidarda kalması Kürtlerin çıkarına” dediği hatırlatıldı.

Yazıda daha sonra, Recep Tayyip Erdoğan, eski dostu yok etmek isteyen herhangi birine yardım etmeye hazır” denilerek, Türk yetkililerin, PKK ile PYD arasındaki “yakın ilişkiden kaygı duydukları” belirtildi.

Suriye’nin Kürt bölgesinde Abdullah Öcalan portrelerinin her tarafta göründüğüne dikkat çekilen yorumda,“Sovyetler Birliği, bağımsız Kürdistan için mücadele verenlerin en büyük desteklerinden biriydi. Moskova da ihtilafın en sağduyulu taraflarından biri olarak Kürtlere güveniyor. Kremlin, Cenevre-2 konferansında yer almalarında ısrar ediyor” denildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.