30 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara24°C
  • İzmir25°C
  • Berlin26°C

ERTUĞRUL ÖZKÖK AKADEMİYE DÖNÜYOR!

25 yıl önce Hacettepe Üniversitesi'nden ayrılıp Hürriyet'te çalışmaya başlayan Ertuğrul Özkök, üniversiteye geri dönüyor.

Ertuğrul Özkök akademiye dönüyor!

17 Eylül 2010 Cuma 09:59

25 yıl önce Hacettepe Üniversitesi'nden ayrılıp Hürriyet'te çalışmaya başlayan Ertuğrul Özkök, üniversiteye geri dönüyor. 19 yıl Hürriyet'i yöneten Doç. Dr. Özkök, Bahçeşehir ve Yeditepe Üniversitelerinde 'Zamanın Ruhu' dersi verecek

Hürriyet gazetesinde çalışmaya başladığı 1985 yılında Hacettepe Üniversitesi'nden ayrılan, 1990'dan 29 Aralık 2009'a kadar Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapan Ertuğrul Özkök, üniversiteye dönme kararı aldı.

12 Eylül'de 'Bir telefon geldi yazı değişti-Kader diye bir şey var. Kesinlikle var' başlıklı yazısında bu kararını anlatan Özkök, Bahçeşehir ve Yeditepe üniversitelerinde 'Zamanın Ruhu' dersi verecek.

1965 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun olan Ertuğrul Özkök, TRT'de 1 yıl muhabir olarak çalıştıktan sonra devlet bursuyla gittiği Fransa'da master ve doktora yaptı. Dönüşünde Hacettepe Üniversitesi İktisadi Sosyal Bilimler Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak çalışan Özkök, doçent unvanına sahip.

Akademik çalışmaları var

Ertuğrul Özkök'ün 'Sanat, İletişim ve İktidar', 'İletişim Kuramları Açısından Kitlelerin Çözülüşü' adlı akademik çalışmalarının yanı sıra 'Elveda Başkaldırı', 'Stalin Baroku' ve 'Tuhaf' adlı kitapları bulunuyor. 1990'da Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmeni olan Özkök, koltuğunu 29 Aralık 2009'da Enis Berberoğlu'na devretmişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.