07 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır9°C
  • Ankara11°C
  • İzmir17°C
  • Berlin14°C

ERTUĞRUL GÜNAY SUSKUNLUĞUNU BOZDU

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Tiyatroların özelleştirilmesi ve süren tartışmalar hakkında konuştu.

Ertuğrul Günay suskunluğunu bozdu

02 Mayıs 2012 Çarşamba 12:41

Tiyatroların özelleştirilmesi tartışması hakkında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Herkesin şu kaygıdan kurtulmasını dilerim; Türkiye'de sanat yaşamı, kültür yaşamı hiçbir biçimde geriye gitmeyecektir" dedi.

Ankara Akün Sahnesi'nde Kenan Işık tarafından sahneye konulan ''Antigone'' adlı tiyatro oyununu izlemeye gelen Günay, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

''Tiyatroların özelleştirilmesi konusunda daha önce konuşmayacağınızı söylediniz, konuyla ilgili yeni bir değerlendirmeniz olacak mı?'' sorusu üzerine Günay, şunları söyledi:

''Fikrimi değiştireyim mi yani? Bakanlar Kurulu'nda konuyu konuşmadan önce sizinle konuşayım sonra mı Bakanlar Kurulu'nda konuşayım? Bence doğru olan Bakanlar Kurulu'nda konuşmak. Herkesin şu kaygıdan kurtulmasını dilerim; Türkiye'de sanat yaşamı, kültür yaşamı hiçbir biçimde geriye gitmeyecektir. Hepimiz daha verimli bir biçimde kaynakların kullanımını, devlet tiyatrosunun da özel tiyatroların da halka ulaşmasının yeni yöntemlerini arıyoruz. Bu söylemler yeni değil uzunca bir zamandır söyleniyor. Hepimizin bu tür arayışları var. Hiçbiri sanata, hele tiyatroya, herhangi bir kültür ürününe karşı değildir.'' 

Günay, ''Biz son yıllarda neredeyse Cumhuriyet tarihine eşit tiyatro sahnesi açmakla övünen bir siyasal anlayışı temsil ediyoruz. Buradan geriye gitmemiz söz konusu olmaz. Ama nasıl daha çok halklaştıracağız, nasıl daha çok kamunun kaynaklarını halka ulaştıracağız? Bununla ilgili sanırım bir model arayışı olacak ama izin verin bunları önce kendi içimizde tartışalım'' görüşünü de dile getirdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.