03 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara15°C
  • İzmir19°C
  • Berlin18°C

ERİVAN SINIRI ERKENDEN AÇILABİLİR Mİ?

Sahakyan, Sarkisyan'ın Washington ziyaretini tarihi bir ziyaret olarak niteleyerek, ziyaret sırasında Ermenistan açısından önemli ilerlemeler kaydedildiğini savundu.

Erivan sınırı erkenden açılabilir mi?

16 Nisan 2010 Cuma 09:59

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın "Ankara-Erivan yakınlaşmasıyla ilgili bir karara vardıkları ve bu kararı uygun buldukları bir zamanda açıklayacakları" yönündeki bilmece gibi açıklamasının ardından, dün Erivan'dan ilginç bir açıklama daha geldi. İktidardaki Cumhuriyet Parti'nin Genel Başkan Yardımcısı Galust Sahakyan, Türkiye-Ermenistan sınırının protokollerin imzalanmasından önce açılabileceğini söyledi.

Ermenistan Radyosu'nun haberine göre Sahakyan, “Bazı ilerlemeler var. Çünkü Azerbaycan Cumhurbaşkanı Türkiye-Ermenistan sürecinin sadece Türkiye ve Ermenistan'ı ilgilendirdiğini söyledi. Benim fikrime göre Türkiye-Ermenistan sınırı açılacak" dedi.

Sahakyan, Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın Washington ziyaretini tarihi bir ziyaret olarak niteleyerek, ziyaret sırasında Ermenistan açısından önemli ilerlemeler kaydedildiğini savundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, ABD'nin başkenti Washington'da bir araya gelerek, 1.5 saat görüşmüştü.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.