19 Mayıs 2024
  • İstanbul21°C
  • Diyarbakır26°C
  • Ankara21°C
  • İzmir28°C
  • Berlin20°C

ERDOĞAN’LA MUTABIK KALDIK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte katılacaklarını duyuran Almanya Başbakanı Angela Merkel, Erdoğan’la beraberlik duygusunun pekiştirilmesi konusunda mutabık olduklarını söyledi.

Erdoğan’la mutabık kaldık

16 Nisan 2011 Cumartesi 10:15

Türkiye’den Almanya’ya göçün 50. yılı vesilesiyle düzenlenecek kutlamalara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte katılacaklarını duyuran Almanya Başbakanı Angela Merkel, Erdoğan’la beraberlik duygusunun pekiştirilmesi konusunda mutabık olduklarını söyledi.

Başkent Berlin İnisiyatifi Derneği tarafından uyum ile hoşgörü ödüllerinin dağıtıldığı etkinlikte konuşan Merkel, Almanya’da yaşayan Türklerin ülkenin ekonomik kalkınmasına sağladıkları katkılarından da övgüyle bahsetti. Merkel şöyle devam etti: “Erdoğan’la beraberlik duygusunun pekiştirilmesi konusunda mutabık durumdayız. Bu beraberlik duygusu olmadan uyumda başarı sağlanmaz. Göçmenlerin uyumu konusu Almanya’nın gelecekteki kabiliyetlerini koruyabilmesi noktasında anahtar bir vazife olarak karşımızda durmaktadır. Daha fazla göçmenin resmi dairelerde istihdam edilmeleri gerekiyor

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.