ERDOĞAN'IN ÖNERİSİNE İLK DESTEK
Dernek Başkanı Ali Eren, Erdoğan'ın 'Herkes bir işçi alsın' önerisine destek verme yönünde karar aldıklarını bildirdi.
20 Nisan 2010 Salı 17:27
Eren, Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde yer alan 2 bin metre kare üzerindeki binalarda merkezi sistem zorunluluğuna ilişkin görüşlerini aktarmak için düzenledikleri basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Herkes bir işçi alsın'' önerisine destek verdiklerini açıkladı.
Türkiye'nin ekonomisinin, kriz sonrası büyüme sürecine girmiş olmasına rağmen istihdamda istenen noktaların yakalanmasının zaman alacağını dile getiren Eren, ''Bizim anladığımız kadarı ile Sayın Başbakanımızın önerdiği "Herkes bir işçi alsın" kampanyası bu tarz müdahalelerin habercisidir. Biz Türkiye'nin Kazan Sanayicileri olarak bu kampanyaya destek vermeye karar verdik'' diye konuştu.
Eren, dünya ekonomisinin krizle beraber kritik günler geçirdiğine, Türkiye'de ise istihdamın büyük bir sorun olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
''Ben, Yozgat'taki fabrikamızda işçi alımı için talimat verdim. 60 üyemize ve Türkiye'nin her yerindeki 150 kadar kazan imalatçılarına bir duyuru yaparak en az birer işçi istihdam etmelerini istedim. Bu tarihten itibaren alacakları işçilerin sigorta girişlerini bildiren üyelerimiz, liste halinde web sitemizde yayınlanacaktır. Biz bugün destek verdik yarın otomotivciler, tekstilciler destek verir. Bizler Türkiye'nin kazan sanayicileri olarak bu hassasiyeti gösterirken, hükümetimizden de beklediğimiz bazı hamleler vardır. Bunlardan en önemlisi, kamu ve resmi kurumların alımlarında Türkiye'de üretilen kazan, brülör ve teçhizatları kullanmalarıdır.''
Yerli kazan sanayisinin Türkiye'nin makine imalat sanayi içerisinde en gelişmiş sektörlerinden olduğunu dile getiren Eren, kazan brülör ve reaktör gibi ürünlerinin yaklaşık 80 ülkeye ihraç edildiğini, kalite ve fiyat açısından Avrupa ülkelerinde de tercih edildiğini bildirdi.
Eren, ürünlerinin kesinlikle Avrupa kalitesinde olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
''Makina ihracatı içerisinde şu anda kazan ve reaktörlerin 800 milyon dolarlık ihracatı var. İngiltere'de Arena Stadyumu'nda, Cambridge Üniversitesi'nde, Küba'da Türk kazanları var. TBMM için 2 sene önce kampüsün ısıtması için yapılan ihalede müteahhitten özellikle ithal kazan konması istendi, yüzde yüz daha pahalı olmasına rağmen ithal tercih edildi. İhale bedeli 3,5 trilyon civarındaydı. Biz 2 milyon liraya hallederdik. İthalin daima daha iyi olacağı görüşü var. Ama yanlış bir görüş. Avrupa'daki radyatör pazarının yüzde 73'ü Türk markaları... Hal böyle iken bazı bakanlıklarımızın yatırımlarında, belediyelerimizin yaptırdığı binalarda, üniversitelerimizin kampüsleri ve önemli kamu binalarının ısıtılmasında yapılan yersiz ithal kazan tercihleri bizleri son derece üzmektedir. Bu gibi alımların istihdamımıza yarar sağlamadığı gibi cari açığımıza olumsuz katkıları açıktır. Sayın Başbakanımızın bu konuda yayınladığı 2008/20 sayılı genelgenin uygulanması için gereken hassasiyetin bundan sonra gösterileceğine inanıyoruz.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2009 İlke Haber
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.