18 Nisan 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır27°C
  • Ankara25°C
  • İzmir23°C
  • Berlin11°C

ERDOĞAN’IN DANIŞMANI: FIRAT’IN DOĞUSUNA TOP ATIŞLARI ABD’YE DOSTÇA MESAJ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı İlnur Çevik, Fırat’ın doğusundaki YPG mevzilerine yönelik Türkiye’den yapılan topçu atışlarının ‘ABD’ye dostça mesaj’ olduğunu yazdı.

Erdoğan’ın danışmanı: Fırat’ın doğusuna top atışları ABD’ye dostça mesaj

30 Ekim 2018 Salı 12:50

Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik, "Şimdi sıra geldi Fırat'ın doğusuna" başlığıyla Yeni Birlik gazetesinde bir yazı kaleme aldı.

Yazısında ABD'yi uyaran Çevik, "Bu bir uyarı. Hatta Münbiç’te ayak sürüyen ve kuran YPG/PYD/PKK unsurlarının şehri terk etmesi için onları zorlamayan ABD’ye de dostça bir mesaj" dedi.

Afrin hatırlatması da yapan İlnur Çevik, "PKK, Fırat'ın doğusunda Suriye'nin toprak bütünlüğünü tehdit eden davranışlar içinde ve ABD bunlara göz yumuyor. Bundan Rusya ve İran bile rahatsız. Türkiye bu mesajları Afrin'de de verdi ve gereğini yaptı. Şimdi artık gözler Münbiç ve Fırat'ın doğusunda." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fırat’ın doğusunda YPG'ye ‘Dur‘ deneceğini defalarca açıkladığını dile getiren Çevik, son dörtlü zirvede konunun Putin’le ele alınmasının ertesi günü top atışlarının yapılmasına vurgu yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, 28 Ekim’de Fırat Nehri’nin doğu kıyısında bulunan Zor Mağar bölgesine top atışları yapmıştı. Bölge, ABD ordusu destekli YPG güçleri tarafından kontrol ediliyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.