21 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara14°C
  • İzmir17°C
  • Berlin12°C

ERDOĞAN'IN, ALPER GÖRMÜŞ'Ü İNCİTEN SÖZÜ

Gazeteci Alper Görmüş, Nokta Dergisi'nin kapanmasına neden olan darbe günlüklerine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Erdoğan'ın, Alper Görmüş'ü inciten sözü

05 Kasım 2010 Cuma 10:03

Darbe günlüklerini ortaya çıkaran Alper Görmüş: Başbakan'ın malum dergi lafı bana çok koydu!

Yayınlanan günlüklere medyanın sessiz kalması hakkında "Benim için büyük hayal kırıklığıydı." diyen Görmüş, derginin son sayısının ardından yaşadıklarını ise "Ciddi bir yalnızlık dönemiydi." cümlesiyle özetliyor.

Görmüş, "Kimseye kırgınlığım yok." dese de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın o günlerde günlüklerle ilgili bir soruyu cevaplarken, "Biliyorsunuz malum dergide yayınlandı o haber." şeklindeki ifadelerini hâlâ unutamadığını ifade ediyor.

"Dememeliydi" diyen Görmüş, "Nokta kapatıldıktan sonra 27 Nisan bildirisi yayınlandı. Kapatma sürecine sessiz kalınması, bildiriyi yazanları cesaretlendirmiş olabilir mi?" yönündeki soruyu şöyle cevaplıyor: "Sadece o değil; ama etkisi var. Hükümetin, bugünkü kadar o dönem kararlı olmadığını biliyoruz. Hükümet ancak 'Darbe Günlükleri', 'Balyoz' davaları ortaya çıktıktan sonra bu konularda kendini çok daha güçlü hissetti. O zamanlar hükümet nezdinde harekete geçilseydi, kararlı bir şekilde darbe günlükleriyle ilgili bir savcı dava açabilseydi işin rengi tabii değişik olurdu.

Psikolojik ortam değişirdi. Hükümet bir şey yapmadı. Hatta biraz rencide eden bir şey de yaptı o zaman Tayyip Erdoğan. Darbe günlükleri yayınlandı, birkaç gün sonra Başbakan, Suriye'ye Fenerbahçe ile maça gidiyordu. Uçakta gazeteciler Başbakan'a konuyu sordular. O da 'Biliyorsunuz malum dergide yayınlandı o haber.' diye girizgâh yaptı. O 'malum dergi' lafı bana çok koydu. O koşullarda yapayalnızsınız, herkes saldırıyor ve sen de onlara yapılmış bir darbeyi açığa çıkaran bir haber yapmışsın. Başbakan'ın, o 'malum dergi' çıkışını hiç unutamıyorum. Tayyip Erdoğan'ın böyle bir habere öyle bir muamele yapmaması gerekirdi siyaseten."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.