15 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara8°C
  • İzmir18°C
  • Berlin17°C

ERDOĞAN'I VURAN MANŞETİ NEDEN ATTILAR?

Taraf Gazetesi Yayın Koordinatörü Yıldıray Oğur Balçiçek İlter’e konuştu: “Ben de Başbakan’ın İsviçre’de hesabının olduğuna inanmıyorum”

Erdoğan'ı vuran manşeti neden attılar?

02 Aralık 2010 Perşembe 09:44

Başbakan Erdoğan'ın, kendisi hakkında Wikileaks belgelerindeki 'yolsuzluk' ve 'İsviçre'de banka hesapları' iddialarını manşetten veren gazetelere ateş püskürünce gözler bir anda Taraf'a çevrildi. 

Taraf'ın özellikle muhafazakar çevrelerden tepki alan manşetine Başbakan Erdoğan da öfke kusunca gazeteden geri adım denebilecek bir açıklama geldi. Taraf'ın Yayın Koordinatörü  Yıldıray Oğur, Habertürk ekranlarında Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı, Erdoğan'ın tepkisini değerlendirdi.

Oğur, Başbakan'ın sözlerine karşı hayli 'esnek' bir tavırla yanıt verirken, olaya sadece gazetecilik açısından baktıklarını, başka bir hesaplarının olmadığını söyledi. Oğur, Erdoğan'ın öfkeli açıklamasına dair bir yorum yapmaktan kaçındı:

Yıldıray Oğur: Bizce sızan belgelerde en çok konuşulan konu Başbakan'ın İsviçre'de 8 hesabı olduğu yönündeki iddialardı. Herkes bunu konuştuğu için o kadar bilgi arasında bunu kullandık. 'Tehlikeli olan sızıntı değil, tehlikeli olan sessizliktir'. Herkesin konuştuğu, cevap verilmesi gereken bir iddia vardı. Başbakan'ın da cevap vermesi için bunu masaya koyduk. Bu iddia Başbakan'ın mutlaka cevap vermesi gereken, kulak arkası edilmemesi gereken bir konu. Diğer  gazetelerden bazıları bunu görmedi, kenarda köşede sakladılar. Bu bizim değil ABD'li diplomatların söylediği bir iddia zaten...

Sanırım o iddianın verilmesi değil, manşetten verilmesi nedeniyle bazı hesaplar mı var diye düşünülüyor. 

Yıldıray Oğur: Manşetten vermek editoryal tercih. Bizim bir takım petrol tesislerimiz, işlerimiz falan yok. Başbakan'la o yönde bir hesabımız ya da art niyetimiz kesinlikle yok. Bize göre haber olarak bakmak gerekiyor. Başbakan'ın açıklamasını da aynı büyüklükte vereceğiz.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.