16 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır10°C
  • Ankara12°C
  • İzmir12°C
  • Berlin16°C

ERDOĞAN'DAN ÜNİVERSİTELİLERE ÖNEMLİ MESAJLAR

İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi'nde konuşan Erdoğan, Türkiye'nin temel sorunlarından ve son günlerin önemli gündem maddesi olan açılımdan söz etti.

Erdoğan'dan üniversitelilere önemli mesajlar

30 Eylül 2009 Çarşamba 15:20

İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi'nde konuşan Başbakan Recep TAyyip Erdoğan, Türkiye'nin temel sorunlarından ve son günlerin önemli gündem maddesi olan açılımdan söz etti.

Erdoğan yaptığı konuşmada şunları söyled: "Türkiye'nin geldiği bu noktadan sonra sosyal devlet ilkesinden geriye dönüş söz konusu olamaz. Hatta bu ilkelerin zayıflatılmasına dahi göz yummayız. Bir Başbakan olarak ben mahalle aralarında sokak aralarında kapı çalan bir insanım ve bunu yaparken sosyal devlet olmanın ilkesi gereği yapıyorum. Arkadaşlarımla beraber bunu yapıyorum. Sadece evine oturup yada Ankara'ya yerleşip oradan ülkeyi izleyen bir Başbakan da değilim. 81 vilayetin her birine 3 defa gittim. Bakanların yanıma takıp şantiyeleri geziyorum.

Bana anlatılması bana yetmez, yerinde göreceğim. Hızlı tren çalışıyor mu? İnşaatlar devam ediyor mu, bölünmüş yollar devam ediyor mu? Yoksa bürokrat gelir raporu koyar her şey yapıldı der. Teoriyle pratiği eğer buluşturacaksak uygulamayı yerinde görmek zorundasınız.

Dört temel taş üzerinde Türkiye'yi yükselteceğiz dedik, birincisi eğitimdir, sağlık iki numara, adalet üç numaradır, emniyet dört numaradır.

Bütün bu adımlar atılırken biz bu dönemde, bir milli birlik projesinin adımını attık ve bir açılım sürecini başlattık. Terör artık son bulsun istiyoruz. Terör artık son bulsun istiyoruz. Ülkemizi oluşturan hangi etnik grup varsa onların sorunları var. Alevi vatandaşlarımızın sorunları var, azınlıkların sorunu var, üniversitelerimizin sorunları var adımlar atmamız lazım.

Bütün bunları sıfırlayabilir misiniz? Hayır. Ama minimize edebiliriz. Bunu bir mutabakat veya azami mutabakat zemininde çözmek durumundayız. Büyük bir devlet bu açılımlardan bir şey kaybetmez.

Türkiye son 30 yılını bu tartışmalarla geçirmeseydi bugün nerelerdeydi? 30 yıl boyunca mesaimizi enerjimizi kaynaklarımızı, doğu ve güneydoğu'daki meselelere aktarmasaydık, bugün nasıl bir ülkede yaşıyor olurduk?

Bugün Dokuz Eylül Üniversitesi, bu şehrin güzelleşmesinin en önemli itici gücü olmuştur. Aynı şekilde Bitlis'te Mardin'de Iğdır'da 1980'lerde üniversiteler kurulsaydı, o kentlerin görünümü bugünkü gibi olur muydu? İnanın olmazdı. Oralardaki yaşam şekli değişirdi.

Bir ilimizdeki bir bölgemizdeki sorunlar hiç kaçınılmaz olarak diğer illerimizin tamamını etkiliyor. İşsizlik yoksullukta etkiliyor.

Türkiye 21. yüzyılda bu meseleleri tartışarak kaybedemez. Türkiye'nin bu meselesini çözmek durumundayız. Son derece samimi şekilde kararlılıkla yola çıktık. Kazanan 81 vilayetimizin tamamı olacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

İzmir'li nice annenin de gözyaşı döktüğünü, İzmir'de nice ocaklara ateş düştüğünü biliyoruz ve kazanan İzmir'li anneler olsun istiyoruz. Terörle mücadeleden taviz vermek mümkün değil. Aynı zamanda hiç kimse kendisini hukukun üstünde göremez.

Suçla mücadelemizi sürdürecek ama asla ve asla hukuktan taviz vermeyeceğiz. Özgüven son derece önemli. Aynı zamanda umutlarınızı taze tutmanızı bilhassa rica ediyorum.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.