19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara17°C
  • İzmir18°C
  • Berlin7°C

ERDOĞAN’DAN TRUMP’LA GÖRÜŞME AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Washington ziyareti öncesi düzenlediği basın toplantısında ABD Başkanı Trump ile yarın yapacağı görüşmeyle ilgili bilgi verdi.

Erdoğan’dan Trump’la görüşme açıklaması

12 Kasım 2019 Salı 11:43

ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmek üzere Washington’a yapacağı ziyaret öncesinde konuşan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu ziyareti Türk-ABD ilişkilerinin içinden geçtiği sancılı süreçte icra ediyoruz” dedi.

Erdoğan, “İki lider olarak önce dar kapsamlı görüşmemiz olacak. Ardından heyetlerarası görüşme yapacağız. Sonra birlikte basın toplantısı… Geniş kapsamlı basın toplantısı olacak” diye belirtti.

Esenboğa Havalimanı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan, söz konusu görüşmede hangi konuların ele alınacağını özetle şu sözlerle ifade etti:

“Ziyarette terörle mücadele, güvenlik konuları, askeri ve savunma sanayii işbirliğini ve ticari ilişkileri ele alacağız.
“FETÖ konusu da ele alacağımız konularda üst sıralardadır.
“Ülkemizin DEAŞ (IŞİD) ile mücadelede kararlılığını bir kez daha dile getireceğiz.
“Ferhat Abdi Şahin’in (Mazlum Kobani) nasıl bir katil olduğunu, nasıl bir terörist olduğunu ve bunlarla görüşmelerinin nasıl yanlış olduğunu belgeleriyle ifade edeceğiz.
“Harekatla ilgili mutabakatta varılan hususun tam olarak yerine getirilmediğini ifade edeceğiz.
“Güvenli bölge konusunda da hazırladığımız belgeleri, plan ve projeleri de göstereceğiz. Suriye meselesini enine boyuna konuşacağız.”

“Her iki ülkenin güvenliğini ilgilendiren konularda yeni bir dönemi başlatmak istiyoruz” diye de ekleyen Erdoğan, daha sonra gazetecilerin sorularına yanıt verdi.

Şu an itibariyle YPG’nin bölgeden çekildiğini söylemenin mümkün olmadığını öne süren Erdoğan, “Buradan ne Rusya ne Amerika, verdikleri sürede terör örgütlerini temizleyebilmiş değiliz. Bunları Sayın Trump ile konuşacağız. Döndükten sonra da Putin ile konuşacağız. İdlib’de de benzer sıkıntılar devam ediyor” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.