19 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır23°C
  • Ankara22°C
  • İzmir21°C
  • Berlin8°C

ERDOĞAN'DAN PORTAKAL'A: AHLAKSIZA BAK, BU NE TERBİYESİZLİK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de barışçıl protestoların mümkün olamayacağını söyleyen Fatih Portakal'ı hedef gösterdi, 'Yargı gereken cevabı verecektir' dedi.

Erdoğan'dan Portakal'a: Ahlaksıza bak, bu ne terbiyesizlik?

15 Aralık 2018 Cumartesi 17:45

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, FOX TV sunucusu Fatih Portakal'ın Fransa'da 'Sarı Yelekliler'e yönelik yaptığı yoruma tepki gösterdi. Erdoğan, isim vermeden "Bir tanesi TV ekranlarından kendini bilmez, haddini bilmez, edep yoksunu bir tanesi çıkmış sokağa davet ediyor. Ahlaksıza bak, bu ne terbiyesizliktir? Zaten bunlara yargı gereken cevabı verecektir" diye konuştu, Portakal'ı hedef gösterdi. 

Erdoğan, Denizli'de 15 Temmuz Delikliçınar Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından konuya ilişkin şunları söyledi:

Çıkmışlar sokağa davet ediyorlar, bu ne terbiyesizliktir ya. Bir tanesi TV ekranlarından kendini bilmez, haddini bilmez, edep yoksunu bir tanesi çıkmış sokağa davet ediyor. Ahlaksıza bak, ahlaksıza bak. Bu ne terbiyesizliktir? Zaten bunlara yargı gereken cevabı verecektir. Ben buna inanıyorum. Sen napıyorsun? Burası Paris mi? Gezi olaylarında zaten herkes dersini aldı. 15 Temmuz'da zaten herkes dersini aldı. Bu ülkede bundan sonra bu tür olaylara girişenler bunun bedelini ağır öderler.

FATİH PORTAKAL NE DEMİŞTİ?

FOX TV Ana Haber Bülteni sunucusu Fatih Portakal, geçtiğimiz günlerde şunları söylemiş, sözlerinin ardından hükümete yakın çevrelerce hedef gösterilmişti: 

​"Sayın İbrahim Kalın'ın da 'İnsanlar haklarını aramak için böyle yapmalılar. Seslerini duyurmak için bu şekilde yapmalılar' diye sözleri vardı. Bunun mümkün olmayacağını biliyorsunuz arkadaşlar. Türkiye'de barışçıl protestoların dahi mümkün olamayacağını, barışçıl bir protesto yapmak için sokağa çıkanların karşısına polis memurlarının amirlerinden aldığı emirleri uygulamak zorunda olduğunu biliyorsunuz.

Evet Sayın Cumhurbaşkanı böyle söylüyor. İcraatın başında olduğu için söylüyor. Aslında gerçeği bilenler de var. Ben gerçeği görenlerdenim. Kendisi de bence gerçeği söylüyor. Samimi mi o sözünde? Bence değil. Ben samimi miyim sözümde? Ben samimi olduğumu düşünüyorum. Hadi bakalım, barışçıl bir eylem için zamları protesto edelim. Doğalgaz zamlarını. Hadi bakalım, yapalım. Yapabilecek miyiz? Kaç kişi çıkacak sokağa korkudan, endişeden? 'Dayak yerim' vesaire. 'Hakkımı arayacağım ama ne yaparım, başım derde girer mi girmez mi?'… Kaç kişi çıkar Allah aşkına söyler misiniz? İşte bu şekilde toplumsal muhalefeti, bireysel ve toplumsal muhalefeti baskı altına almaya, yıldırmaya çalışıyorlar. En doğal hak ama maalesef uygulanamıyor. Fransa olmuş, Türkiye olmuş çok da fark etmiyor açıkçası."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.