30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara13°C
  • İzmir14°C
  • Berlin11°C

ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

DTP ile görüşme şartını açıklayan Erdoğan, mayınlı arazilerle ilgili son durumu ve Zahid Akman ile "sen-siz" tartışmasını değerlendirdi.

Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar

11 Haziran 2009 Perşembe 17:29

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir televizyon programında gündemi değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan, DTP'nin "PKK terör örgütüdür" demesi durumunda, görüşmemesi için bir engel kalmayacağını söyledi.

Erdoğan, mayınlı araziler yasasıyla ilgili olarak Köşk'ten veto beklemediğini de açıkladı.

"Gelin PKK Örgütünü Terör Örgütü Olarak İlan Edin"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı televizyon programında DTP'nin randevu talebiyle ilgili son noktayı koydu.

Erdoğan şöyle konuştu:

"Başbakan bizi kabul etmiyor diyorlar. Ben de diyorum ki kendilerine; gelin PKK örgütünü, terör örgütü olarak, dünya ilan etti. ABD'si, AB'si... Her yer ilan etti. Siz de bunu bir terör örgütü olarak ilan edin. İlan ettiğiniz andan itibaren birçok görüşmenin, çok daha farklı bir zemine oturacağını göreceksiniz, bunu bu kadar açık söylüyorum. Ama bunu söyleyemediler. Tam aksine avukatlığına soyundular. Tabii işi zorlaştırıyor. Mesela, 'taraflar silah bırakmalı' diyorlar. Ne demek taraflar silah bırakmalı. Yani bir ülkenin güvenlik gücü, silah bırakır mı? Silahı olmayan bir güvenlik gücü düşünülebilir mi? Böyle bir şey olur mu? Yapılması gereken nedir? Teröriste silah bırak demektir."

Baykal'a Yüklendi; "Karşımda Mert İnsan Ararım"

Anamuhalefet lideri Deniz Baykal'la yaşanan sen-siz polemiğini de değerlendiren Başbakan Erdoğan, "karşımda mert insan ararım" diye konuştu.

CHP'nin Hazine'den aldığı 1 trliyon liralık yardımın hesabını vermediğini vurgulayan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Nereye ödediniz bu parayı? Asıl yolsuzluk burada. Naylon fatura mı, şu mu, bu mu? Bunlar nedir? Bunlar yolsuzluk değil mi? Bu parayı nereye kaçırdınız? Hazine'nin size vermiş olduğu para. Bunu ispat edin. Kullandığı ifade; (ispat edemezsen namertsin). Anayasa Mahkemesi tescil etmiş bunu. Benim başka bir şey söylememe gerek yok ki... Ben merdim ama karşımda mert olan insan arıyorum. Ama kendisi namertse bilemem"

"Mayınlı Arazi Yasasıyla İlgili Veto Endişem Yok"

Erdoğan'ın açıklamaları arasında tartışmalı mayınlı arazi yasası da vardı.

Başbakan, Çankaya'dan veto endişesinin bulunmadığını belirtti. "Akman ile AK Parti'nin İlgisi Yok"

Erdoğan, RTÜK Başkanı Zahid Akman'la ilgili soruyu cevaplandırırken, Akman'ın durumuyla partisinin hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi.

Erdoğan, "Benim partimle alakalı değil. Bir defa Zahid Bey üzerinden partimi vurmaya çalışmak ciddi bir haksızlıktır. İşte orada ben derim ki o konuyla ilgili partimi ilintili hale getirmek namertliktir." diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.